U izdanju Kreativnog centra objavljena je priča Kovčeg za bostan, druga knjiga iz serijala Gusar Dobrica, koja je namenjena čitaocima početnicima. Prva u nizu knjiga pod nazivom Jedrenjak u kukuruzu objavljena je prošle godine i uvela je čitaoce u avanturu potrage za jedrenjakom Morsko prase, koji je Dobrica dobio u nasleđe od svog dede. Ovaj čuveni jedrenjak, koji plovi unazad, doneo je družini i starog dedinog neprijatelja, gusara po imenu Grozomorni Božidar spremnog na svakakva nevaljalstva samo da bi se domogao Maksinog blaga.

Avanture i obračuni Dobričine družine sa Grozomornim Božidarom nastavljaju se i u drugoj knjizi ovog serijala pod nazivom Kovčeg za bostan. Ovog puta gusarska družina pokušaće da pomogne zecu bostandžiji oko zalivanja lubenica, ali u tome će im se isprečiti jedan veoma proždrljiv gusarski kovčeg i jedan neobično ljubazan pastir.

Povezana vest:  Promocija knjige „Tajna crvenog zamka" Vuleta Žurića

Serijal priča o gusaru Dobrici doneće čitaocima mnogo zabave i divnih poetičnih slika oneobičenog sveta na obalama Panonskog mora. Avanture junaka koji plove beskrajnim prostranstvima žita uvešće nas u bezgranični svet dečije mašte i na najbolji mogući način podsetiti na to koliko je igra dragocena i važna, kako ona izmaštana rečima i pesničkim slikama, tako i ona stvarna u životima naših najmlađih čitalaca.

Svojim prefinjenim i bogatim stilom, majstorskim pripovedanjem i pažnjom kojom se posvećuje svojim književnim junacima, Zlatko Vasić već je osvojio srca čitalaca, a ujedno i zauzeo mesto među najboljim savremenim stvaraocima književnosti za decu kod nas. Njegov roman za decu Čudesno putovanje dobio je 2017. godine dve prestižne nagrade: Neven i Dositejevo pero, a nedugo zatim uvršten je i u dopunski izbor lektire za učenike četvrtog razreda.

Povezana vest:  Inferno Dena Brauna samo u Knjizarama Vulkan

Avanture gusara Dobrice i njegove družine ilustrovao je Dobrosav Bob Živković. Poigravajući se tekstom, naš poznati ilustrator je u svom najboljem maniru parirao pisanoj reči, unoseći u slike Dobričinog sveta mnogo sebi svojstvenog humora, pa očekujemo da će ovi naslovi predstavljati prave književne poslastice i za ljubitelje pisane reči i za ljubitelje ilustracije.

Obe knjige napisao je Zlatko Vasić, nagrađivani pisac za decu i mlade, čiji roman je roman Čudesno putovanje dobio 2017. godine dve prestižne nagrade: Neven i Dositejevo pero, a nedugo zatim uvršten je i u dopunski izbor lektire za učenike 4. razreda.

Povezana vest:  Džoana Rouling namerava da napiše seriju krimića

Avanture gusara Dobrice i njegove družine ilustrovao je Dobrosav Bob Živković. Poigravajući se tekstom, naš poznati ilustrator je u svom najboljem maniru parirao pisanoj reči, unoseći u slike Dobričinog sveta mnogo sebi svojstvenog humora, pa očekujemo da će ovi naslovi predstavljati prave književne poslastice i za ljubitelje pisane reči i za ljubitelje ilustracije.