kzn_ministarka
EP ŽENE 2012
Brijo: Uveren sam da će Srbija opet biti odličan domaćin
Predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Brijo rekao je danas da je Srbija bila odličan domaćin Evropskog prvenstva za muškarce i da se nada da će tako biti i kada su dame u pitanju.
-Takmičenje u januaru je bilo izvanredno. Tada smo ostvarili veliki uspeh i ogromnu gledanost i nadam se da će i ovoga puta rukomet imati isto interesovanje – rekao je Brijo na zvaničnoj konferenciji za novinare u Areni pred start prvenstva Evrope.
On se zahvalio ministarki omladine i sporta Alisi Marić i Vladi Srbije koja je pružila veliku podršku i za muško prvenstvo Evrope i sada za EP za rukometašice.
-Specifičnost ovog takmicenja je da svako svakog može da pobedi, iako svi ne mogu da konkurišu za titulu. Prvi put na evropskim takmičenjima više od 50 odsto sudija, delegata i ostalih zvaničnika biće žene i to je bio veliki izazov koji smo sebi zadali – rekao je Brijo.
Generalni sekretar EHF Mihael Viderer rekao je da će prenosi sa prvenstva Evrope ići u više od 60 zemalja, a dokaz da za takmičenje vlada veliko interesovanje je podatak da je akreditovano 500 novinara.
-Napravili smo odlično rešenje kada smo umesto Holandije, koja je odustala od organizacije Evropskog prvenstva, poverenje po drugi put dali Srbiji – rekao je Viderer.
Ministarka Marić, koja je ujedno i predsednica Organizacionog odbora EP, pozdravila je sve goste i požela im dobrodošlicu.
-Očekujem interesantno prvenstvo Evrope i verujem da će se igrati dobar rukomet. Srbija je pokazala da može odlično da organizuje sampionat početkom godine i sigurna sam da će se gosti lepo osećati u našoj zemlji – rekla je Marić i pozvala ljubitelje sporta i rukometa da dolaze na utakmice u što većem broju.
Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović istakao je da je organizacija EP istorijski trenutak za Srbiju, velika čast ali i obaveza da se na najbolji način promoviše ženski rukomet.
Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da je ponosan jer je Srbija drugi put dobila organzaciju jednog velikog takmičenja i obećao da će čelni ljudi srpskog rukometa učiniti sve da šampionat prođe u najboljem redu.
Predsednik EHF Brijo uručio je na kraju konferencije za novinare ministarki Marić jednu rukometnu loptu, a ona je njemu poklonila sliku Beograda.
Prvenstvo Evrope zvanično se otvara u 19,50 u Areni, a Srbija će prvu utakmicu na šampionatu igrati od 20,15 protiv Norveške.
Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Matić: Na muci se poznaju junaci, sve je u našim rukama