sep_blaterBlater potresen tragičnom smrću holandskog sudije
Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater uputio je izraze saučešća Holandskoj fudbalskoj federaciji (KNVB) povodom smrti linijskog sudije, koji je pretučen posle meča mlađih kategorija u nedelju.
-Želeo bih da izrazim duboku tugu zbog smrti pomoćnog sudije Ričarda Nivenhujzena -rekao je Blater u pismu saučešća upućenom KNVB-u.
On je naglasio da je „duboko potresen ovim tragičnim događajem“.
-Fudbal je ogledalo društva i na žalost, iste bolesti koje ga pogađaju – u ovom slučaju nasilje, manifestuju se i u fudbalu – napisao je Blater predsedniku KNVB-a Mihaelu van Pragu.
On je dodao da i pored svega, smatra da je fudbal „sila dobra“.
-Ipak, ostajem ubeđen da je fudbal, kroz primere posvećenosti ljudi kao što je pokojni Nivenhujzen, sila dobra i da moramo da nastavimo da delujemo u skladu sa tim dobrim primerima – rekao je Blater.
Četrdesetjednogodišnji Nivenhujzen proglašen je u ponedeljak klinički mrtvim, a policija je uhapsila trojicu mladića uzrasta od 15 i 16 godina koji su optuženi da su napali sudiju neposredno posle meča između amsterdamskog kluba Nive Slotena i Bujtenbojsa.
Holandski mediji su preneli da je grupa mladića vređala Nivenhujzena tokom celog meča, a da su ga po završetku utakmice nogama udarali u glavu.
Nesrećni Nivehnujzen se požalio da mu nije dobro i prebačen je u bolnicu gde je juče preminuo.
Povezana vest:  Džeko se izvinio treneru Meklarenu