FSS_logo

UEFA: 80.000 evra za nerede u Kruševcu

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas FSS sa 80.000 evra i mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda u Kruševcu na utakmici između mladih reprezentacija Srbije i Engleske. Na današnjoj sednici u Nionu UEFA je kaznila još i kondicionog trenera Andreju Milutinovića sa dve godine suspenzije iz fudbala, sa tim što mu je druga godina izrečena uslovno na tri godine ukoliko se incident ponovi.

Povezana vest:  Murinjo: Znao sam za Fergusonovu odluku, ali nisam bio kandidat za Junajted

Pomoćni trener Predrag Katić, suspendovan je na dve godine iz fudbala, sa tim što su mu poslednjih šest meseci uslovno. Fudbaler Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri nacionalne utakmice pod okriljem UEFA, dok je Miloš Ninković dobio dva meča suspenzije, a Goran Čaušić dobio je najveću kaznu i neće moći da nastupa na četiri utakmice.

FSS nije poznato kazne izrečene Fudbaskom savezu Engleske (FA), kao ni nacionalnom timu te zemlje. UEFA je odluku prvobitno trebalo da donese 22. novembra, ali tada nije saopšteno zašto je došlo do pomeranja.

Povezana vest:  FIFA sutra na udaru Varnera, UEFA ne traži odlaganje izbora

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Izrealu 2013. godine, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došslo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova obe selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske dobio je Deni Rouz, dok je isključenje u ekipi Srbije zaradio Slobodan Medojević. Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u dva navrata pogodili kamenom, kao i da su ga tokom celog meč u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi.

Povezana vest:  Vučinić četiri godine u Juventusu

FSS je već kazni Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog godinu dana neigranja za nacionalne selekcije, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnje zabrane rada.