robert_prosinecki_kzn_1
Prosinečki: Ove sezone osvajamo Kup, a sledeće titulu
Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da je zadovoljan kako se ekipa snašla u drugom delu sezone, ali da od ovog tima prave stvari očekuje tek sledeće sezone.
-Mi smo na dobrom putu, momci koji su dovedeni u zimskoj pauzi pokazali su pravi karakter i jasno je da Zvezda ima budućnost. Želimo da ove sezone osvojimo Kup, a onda u sledećoj da napadnemo ono što je najvažnije. Svi smo nervozni što već pet godina nemamo titulu i učinićemo sve da je osvojimo – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare, uoči prvenstvenog meča sa Slobodom iz Užica.
On se složio sa ocenom novinara da crvemo-beli ove sezone imaju problem sa probijanjem bunkera rivala.
-I Čelsi se pre neko veče branio ceo meč, pa je na kraju pobedio Barselonu. Slično se i nama desilo u Novom Pazaru. Mi stalno imamo posed lopte, ali nekad nemamo srće da iskoristimo prilike. Teško je kada svi protivnički igrači igraju čvrsto i stalno iza lopte. Ipak, polako rešavamo i taj problem sa autobusom protivnika – istakao je Prosinečki.
Zvezdin trener je dodao da mu je drago što je Sloboda najavila da će doći na „Marakanu“ da se nadigrava.
-Znam da Sloboda ovog proleća igra promenjivo, ali uspeli su da iznenade Partizan. Ipak, samo se mi pitamo, jer ako budemo pravi, a ne vidim razloga da bude drugačije, neće biti problema.
Po tradiciji on je izdiktirao startnih 11:
-Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović, Evandro, Milivojević, Kasalica, Lazović, Borha. To je tim za Slobodu – bio je jasan Prosinečki.
Mladi Zvezdin prvotimac Luka Milivojević naglasio je da Užičani imaju kvalitet, ali rekao da ne beži od uloge favorita.
-Neće biti lako, Sloboda je dobra ekipa, ali mi smo favoriti, Nedostajali su nam navijači u Novom Pazaru, sutra ih očekujemo u velikom broju, oni su naš vetar u leđa za pobede – poručio je Milivojević.
Utakmica 25. kola Superlige između Crvene zvezde i Slobode igra se sutra od 18 časova.
Povezana vest:  EPS: Zvezda od 39,9 miliona dinara duga, platila samo 4,6 miliona