Mesi najskuplji fudbaler na svetu, vredi 220 miliona evra

Napadač Barselone argentinski fudbaler Lionel Mesi i dalje je najskuplji fudbaler na svetu, sa tržišnom vrednošću od 220 miliona evra, četiri više nego prošle godine,
Kako je saopštio Centar za istraživanje sporta CIES, na drugom mestu i dalje je napadač Reala Portugalac Kristijano Ronaldo, koji je istina, smanjio zaostatak u odnosu na Mesija i sada njegova vrednost iznosi 133 miliona evra, 19 više nego prošle godine.
Prilikom procene vrednosti fudbalera, CIES ne uzima u obzir samo učinak na terenu, nego i faktiore kao što su godine igrača, preostale godine u ugovoru i međunarodno iskustvo.
Treće mesto zauzima fudbaler Čelsija Belgijanac Eden Azar sa 99 miliona evra, dok je četvrti još jedan igrač Čelsija Španac Dijego Kosta sa 84 miliona evra.
Peto mesto pripalo je Polu Pogbi iz Juventusa sa 72 miliona, a slede Serhio Aguero (Mančester Siti) sa 65, Rahim Sterling (Liverpul) sa 63, Sesk Fabregas (Čelsi) sa 62, Aleksis Sančez (Arsenal ) – 61 i na destom mestu Geret Bejl (Real) sa 60 miliona evra. 

Povezana vest:  Kavani: Ibrahimović je jedan od najboljih na svetu