uefa_logo copy

UEFA kaznila Kolkera i Insa
 
Zbog nereda na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) suspendovala je danas Stivena Kolkera na dve utakmice, dok je Tomas Ins kažnjen jednim mečom neigranja .
Kolker će propustiti naredne dve reprezentativne utakmice protiv Italije i Norveške na Evropskom prvenstvu u Izraelu 2013. godine, dok Ins neće biti u konkurenciji za tim protiv Italije.
Mladi engeski fudbaler Deni Rouz koji je započeo incident u Kruševcu, nije dobio nikakvu suspenziju.
Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se oktobra plasira na Evropsko prvenstvo u Izrealu, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0. Na kraju meča došlo je do sukoba igrača I pojedinih članova stručnih štabova.
Crveni karton u ekipi Engleske dobio je Rouz, dok je isključenje u ekipi Srbije zaradio Slobodan Medojević.
Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu u dva navrata pogodili kamenom, i da su ga sve vreme vređali na rasnoj osnovi.
UEFA je danas kaznila i Fudbalski savez Srbije (FSS) sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije jednim mečom pred praznim tribinama, dok je kondicionom treneru Andreju Milunoviću i pomoćnom treneru Predragu Katiću zabranjeno da se dve godine bave fudbalom.
Suspendovani su i Goran Čaušić sa četiri meča, Ognjen Mudrinski I Filip Malbašić sa tri utakmice, a Nikola Ninković sa dve.
Fudbalski savez Engleske (FA) i FSS imaju pravo da u naredna tri dana podnese žalbu na odluku UEFA.
Povezana vest:  Ajntraht kažnjen zbog ponašanja navijača u Bordou