srbija ceska002

Nenadić: Bilo bi dobro da izbegnemo Francusku i Island

Rukometni reprezentativac Srbije Petar Nenadić, uoči sutrašnjeg žreba za šampionat Evrope u Danskoj, poručio je da bi rado izbegao Francusku i Island u grupi, ali i napomenuo da je mnogo važnije sa kim će se ekipa sastati u drugoj fazi, jer je cilj plasman u polufinale.
„Ne bih voleo da izvučemo Francusku i Island, ali bitnije od toga je sa kim ćemo se ukrstiti u drugom delu takmičenja. U Dansku odlazimo sa ambicijom da se plasiramo u polufinale“, rekao je Nenadić.
Srbija će kao aktuelni vicešampion Evrope posle duže vremena ponovo biti nosilac, zajedno sa selekcijama Danske, Hrvatske i Španije.
„Iz prvog šešira možemo da imamo lakši put i sretnemo se sa nekim protivnicima koje želimo. U prethodnih sedam dana pokazali smo da smo odlična reprezentacija, posebno u Rusiji, gde odavno niko nije dobio utakmicu. Sve se okrenulo, ispravili smo sve ono što je bilo loše u martu. Posle naporne sezona sakupili smo snage da odigramo dve utakmice na vrhunskom nivou. Lepši kraj sezone nismo mogli da imamo“, poručio je srednji bek poljske Visle. 
Sastavi šešira:
Šešir 1: Danska, Srbija, Hrvatska, Španija
Šešir 2: Češka, Island, Francuska, Švedska
Šešir 3: Makedonija, Belorusija, Mađarska, Poljska
Šešir 4: Norveška, Austrija, Crna Gora, Rusija
Žreb za EP u Danskoj održaće se u petak od 18.30 sati u Herningu, a šampionat je na programu je od 12. do 26. januara 2014. godine.

Povezana vest:  Pobeda Radničkog za kraj evropske priče