Prijem u Kragujevcu za delegacije rukometnih reprezentacija Svedske i SrbijePrijem za delegacije rukometnih reprezentacija Srbije i Švedske
 
Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, organizovao je danas svečani prijem za rukometne delegacije iz Švedske i Srbije, čije će rukometašice danas odigrati jedan od kvalifikacionih mečeva za Evropsko prvenstvo.
-Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da jednu ovako značajnu utakmicu organizujemo u Kragujevcu. Kragujevac postaje grad sporta i u tome prednjačimo u Srbiji, i bez obzira na teške okolnosti u kojima se nalazimo mi maksimalno ulažemo u sport, pa i organizacija ove značajne sportske manifestacije govori u prilog tome – istakao je Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca.
-Posle osvojene srebrne medalje na svetskom prvenstvu, mi nismo slučajno odlučili da igramo u Kragujevcu, jer Kragujevac jeste grad sporta i naš stabilan partner sa kojim imamo izuzetnu saradnju. Uz zahvalnost lokalnoj samoupravi i Rukometnom klubu „Radnički“, došli smo ovde kako bi smo osvojili pobedu i plasirali se za evropsko prvenstvo. Nadam se da će sve proći uz pravu sportsku atmosferu i bez ikakvih problema – rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.
Današnjem prijemu prisustvovali su i sudije večerašnje utakmice iz Rumunije. Rukometašice Srbije i Švedske sastaju se večeras u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hali Jezero u 20.00 sati, i ulaz za sve posetioce je slobodan.
Povezana vest:  Inspekcija IHF posetila nišku halu Čair