katarina-stankovic-1Katarina Stanković, mlada harfistkinja,  nastupiće u petak 28. oktobra sa početkom u 20 časova u centru lepih umetnosit „Guarnerius“ uz klavirsku pratnju Darje Damjanović. Ovo je jedan u nizu koncerata u okviru tradicionalne serije „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“ pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije Nelt. Na repertoaru su dela svetski poznatih kompozitora a ulaz na koncert je slobodan.

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Zahvaljujući Neltu, više od 50 studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius”  a u okviru petog ciklusa još 35 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom.

Povezana vest:  „Nesporazum u Moskvi" Simon de Bovoar – tema Laguninog književnog kluba 4. decembra

Katarina Stanković je rođena u Beogradu a harfu svira od svoje šeste godine. Studentkinja je master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. mr. Ljiljane Nestorovske. Dobitnica je brojnih priznanja u zemlji i inostranstvu a pohađala je nastavu kod uvaženih harfista i pedagoga, kao i internacionalnu letnju školu u Nici kod svetski priznatog harfiste Emanuela Sejsona.

Nelt, osnovan 1992. godine u Beogradu, danas je vodeća kompanija u regionu na polju robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Deo je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji sa sedištem u Srbiji, povezuje 3800 zaposlenih u 12 kompanija, na teritoriji 7 zemalja Evrope – Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji i Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

Povezana vest:  Održana promocija knjige „Priče s dijagnozom" Marka Vidojkovića