knjizevni-klub-22-plakatDvadeset druga tribina Laguninog književnog kluba održaće se prvog petka u decembru (2. decembra) od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u, a za temu će imati remek-delo mađarske književnosti XX veka, roman Antala Serba „Oliver VII“.

Mešavina bajke, političke satire i avanturističkog romana, „Oliver VII“ je vedro i maštovito napisan roman u stilu šekspirovske komedije zabune i zamene identiteta, sa mnogo ironije i humora. Glavni junak, mladi kralj imaginarne državice Alturije, zaljubljenik u knjige i umetnost, insceniraće državni udar na samoga sebe kako bi pobegao u Veneciju i osetio iskustvo stvarnog života, da bi nakon toga bio prinuđen da sam izvede kontrarevoluciju i sebe vrati na tron.

Povezana vest:  Preminuo glumac Goran Daničić

O knjizi će govoriti profesorka književnosti Vladislava Gordić Petković, književna kritičarka i novinarka Tamara Krstić i pisac Miomir Petrović. Moderator razgovora biće spisateljica Mirjana Mitrović.

U domovini klasik, mađarski pisac Antal Serb je u Evropi otkriven sa zadrškom: njegovi romani u Britaniji i Nemačkoj postaju bestseler sedamdeset godina po nastanku, a Serb je u jednom trenutku bio najtiražniji prevedeni pisac na zapadnom tržištu. Preveden je na desetak svetskih jezika, među njima i na srpski, a hvalospeve o njegovim knjigama pisali su kako najznačajniji savremeni pisci, tako i kritičari najuglednijih evropskih i svetskih listova.

Povezana vest:  Najveća Noć knjige do sada!

Knjiga je na popustu od 30% u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33 do 2. decembra.