Operom „Trubadur“ počinje sezona prikazivanja opera u beogradskom bioskopu Fontana u okviru projekta pod nazivom PLESNI DIJALOZI i OPERA GALA NA VELIKOM PLATNU. Projekat se realizuje u organizaciji Art and Popcorn i Fame Solutions pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Gledaoci će 13.decembra u 19h u bioskopu Fontana moći da uživaju u grandioznoj produkciji opere „Trubadur“ Đuzepea Verdija sa Festivala u Salcburgu u kojoj pevaju  Ana Netrebko i Plasido Domingo.

Povezana vest:  Kad pozorišta pričaju istoriju Evrope

Ovu operu karakterišu upečatljive horske melodije, izrazito lirski delovi Leonore i grofa di Lune, kao i prek i temperamentan lik trubadura Manrika. Tim povodom Enriko Karuzo je jednom izjavio da su za uspešno izvođenje ovog dela potrebni samo najbolji solisti na svetu. Libreto je nastao po istoimenoj drami španca Antonija Garsije Gutijereza.

U nastavku sezone gledaoce očekuju izvođenja iz velikih evropskih kuća kao sto su Licej iz Barselone iz koje ćemo gledati opere „Norma“ i „Pepeljuga“, iz ciriške opere „Toska“, „Madam Baterflaj“ sa festivala u antičkom teatru u Taormini, „Aida“ u 3D iz Verone a iz pariske opere „Travijata“.

Povezana vest:  Evropski operski dani u Madlenianumu 7. i 8. maja

Osim gledalaca u Beogradu, ova izvođenja biće dostupna i gledaocima u Subotici ( bioskop Eurocinema), Leskovcu  (Leskovački kulturni centar) i Novom Sadu (Arena Cineplex).