pokondirena-tikvaPredstava Pokondirena tikva na 50. Ohridskom letu

 

Predstava „Pokondirena tikva“, Narodnog pozorišta iz Beograda, po tekstu Jovana Sterije Popovića i u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena na 50. Ohridskom letu 13. jula na Sceni u predvorju crkve Sveta Sofija na Ohridu.

U saopštenju Narodnog pozorišta se navodi da u predstavi igraju Olga Odanović Petrović, Ivana Šćepanović, Darko Tomović, Jelena Helc, Mihailo Lađevac, Aleksandra Nikolić, Aleksandar Srećković i Branislav Tomašević.

Povezana vest:  JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE - REPERTOAR ZA SEPTEMBAR 2011.

-Smeh u ‘Pokondirenoj tikvi’ proizilazi iz načina na koji Fema sprovodi promene u svojoj kući, uči francuski, pokušava da od Jovana načini otmenog slugu, menja svoje manire i ponašanje i veruje da konačno ima priliku da pokaže da je ‘za gospodstvo stvorena“, i da je samo potrebno da i njeni ukućani to shvate – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Noć knjige po deveti put oduševila 50.000 posetilaca

Njena ambicija i njene namere suštinski nisu za osudu i stoga ona i pobedi na kraju. Dobije zeta koji govori francuski i veruje da će njena kći živeti bolje no ona.

Ohridsko leto biće održano od 12. jula do 20. avgusta, a tokom manifestacije biće organizovanoo niz muzičkih, pozorišnih, vizuelnih i drugih kulturnih događaja.