Ljubitelje alternativnog sadržaja očekuje prava poslastica ovog vikenda u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center! Jedna od najlepših ljubavnih priča „Romeo i Julija“ stiže na veliko platno u direktnom prenosu izMetropoliten operske kuće u subotu, 21. januara, sa početkom u 19 časova, dok će samo dan kasnije, 22. januara, svi ljubitelji baletske umetnosti imati priliku da uživaju u direktnom prenosu baleta „Uspavna lepotica“ iz Boljšoj teatra, sa početkom u 16 časova.

„Romeo i Julija“ je tragedija Viljema Šekspira napisana 1595. godine na početku njegove karijere kao dramskog pisca, a smatra se najvećom ljubavnom pričom svih vremena. Vitorio Grigolo i Dijana Damrau se ujedinjuju kao ljubavnici u novoj produkcijiGunodovog dela zasnovanog na ovom Šekspirovom klasiku. Damrau debituje u ulozi Julije u produkciji Bartleta Šera, kojom diriguje Đanandrea Noseda. Eliot Madore peva ulogu Merkucija, dok Mihail Petrenko igra franjevca Lorenca. Šerova postavka je premijerno prikazana 2008. godine na festival u Salzburgu.

Povezana vest:  Izložba „Insignije“ Ane Simić u KwArt BW

Uz balet „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog, „Uspavna lepotica“ se smatra najpoznatijim delom ovog kompozitora i uopšte jednim od najviše izvođenih na baletskom repertoaru. Na svoj 16. rođendan, prelepu princezu Auroru stiže kletva zle Karabose i ona pada u duboki san koji će trajati narednih 100 godina. Jedino što je može probuditi jeste poljubac prave ljubavi… U ovom blistavom i magičnom klasiku, baletska trupa Boljšoj teatra će vas svojim gracioznim plesnim pokretima odvesti na putovanje sa vilama, mladom princezom i zgodnim princom u čarobno kraljevstvo ove predivne bajke. Scenu moskovske pozornice krasiće luksuzna postavka i koreografija koja daje život Peraltovim likovima. Balet koji ne smete da propustite.

Povezana vest:  Jubilarno izdanje bestselera "Ringišpil" Jelene Bačić Alimpić

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više prenosa u sezoni 2016/2017 ostvarujete pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 dinara. Više informacija možete naći na sajtuwww.cineplexx.rs .