Hindi Zahra, svetski poznata marokanska kantautorka, nastupiće u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, 9. februara u klubu Bitefartcafe.

Karata za koncert ima još uvek, međutim, već su rasprodata prva dva promotivna kontigenta. Ovoliko interesovanje za koncert uopšte ne čudi, s obzirom na to da je nastup ove unikatne umetnice na Musicology Barcaffè Sessions ujedno biti i njen prvi nastup u Srbiji. Organizatori savetuju sve one koji žele da uživo čuju Hindi, da što pre obezbede svoju kartu.

Povezana vest:  “Freemasons” 10.februara od ponoći u Magacinu

Hindi Zahra, pevačica baršunastog vokala, dobitnica je prestižnih nagrada „Constantin“ i „Victoires de la Musique“. Rođena u Maroku, sa prebivalištem u Parizu, Hindi sebe opisuje kao uvek nemiran, slobodan duh. Ćerka vojnika i majke koja se bavila glumom i pevanjem, rođaka muzičara koji su stvorili marokansku psihodeličnu scenu, Hindi Zahra spaja sve ove uticaje u jedno skladno i jedinstveno muzičko iskustvo. Zahra obožava da priča priče – ali samo o sopstvenom proživljenom iskustvu – i da ih pretoči u muziku. Upoređivali su je sa Bili Holidej, Dženis Džoplin i Pati Smit. Sa malo bluza, džeza i neobičnog marokanskog etna, Zahra je gotovo sama aranžirala i stvorila svoju muziku, kao samouki multiinstrumentalista.

Povezana vest:  EXIT se ne posećuje, EXIT se živi!

Koncerti Musicology Barcaffè Sessions zamišljeni su kao intimni užitak i bliska interakcija između umetnika i posetilaca koncerta, te je broj karata striktno ograničen. Ovakvom jedinstvenom uživanju u kvalitetnoj muzici doprinosi partner festivala Barcaffè, čija šoljica aromatičnog espressa poziva sve ljubitelje kvalitetne kafe na optimizam i druženje, ovaj put uz originalne note Maroka u Beogradu.

Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i putem sajtova distributera.

Povezana vest:  Vredelo ih je čekati! Ovo su prve zvezde EXIT festivala!