Samsung, svetski lider u oblasti tehnologije za prozvodnju poluprovodnika najavio je da će učestvovati u Audijevom Programu naprednih poluprovodnika (Progressive Semi Conductor Program) kao partner i dobavljač Exynos procesora. Ovi procesori predstavljaju Samsungovo jedinstveno rešenje „System-on-Chip“ za Audijev sistem informativno-zabavne opreme za vozila (In-Vehicle Infotainment, IVI).

Audijev PSCP (Progressive Semi Conductor Program) pokrenut je 2010, nakon čega su brzo implementirane najnovije tehnologije koje zadovoljavaju najviše standarde otpornosti, performansi i kvaliteta za automobile. Kao ključni partner, Samsung će obezbeđivati svoje vrhunske Exynos procesore za sledeću generaciju Audijevog IVI sistema.

Povezana vest:  Kompanija Opel proslavila 150. rođendan

„Sa Exynos procesorima, Samsung je dokazao da se nalazi na prvom mestu u ovoj tehnologiji po performansama, pouzdanosti i inovativnim rešenjima za pakovanje“, izjavio je Alfons Faler, šef tima za razvoj informativno-zabavne opreme u Audiju. „Kroz program PSCP, Samsung i Audi će sarađivati kako bi obezbedili najbolje iskustvo upotrebe informativno-zabavne opreme unutar vozila na nivou kvaliteta koji se u automobilizmu i očekuje od Audija kao brenda.“

Povezana vest:  Nova OMV MaxxMotion goriva

„Izuzetno smo srećni što ćemo biti deo tehnologije u proizvodnji automobila, koja napreduje krupnim koracima“, izjavio je Čarli Bej, izvršni potpredsednik za prodaju i marketing, u Diviziji za LSI sisteme u kompaniji Samsung. „Samsung je u potpunosti posvećen da Audiju obezbedi pouzdana rešenja sa visokim performansama za novi nivo uživanja u vožnji.“

Sa višestrukim operativnim sistemom i podrškom za više ekrana, vrhunski Exynos procesori mogu istovremeno da upravljaju sa četiri različita domena i ekrana ugrađenih u vozilo. Vrhunska obrada podataka i grafička obrada uz pomoć Exynos procesora omogućavaju napredni grafički interfejs na ekranima, koji će korisnicima omogućiti još više uživanja tokom vožnje.

Povezana vest:  Kupovina automobila preko interneta postaje realnost

Još od 2010. godine, Samsungovi Exynos procesori pokreću pametne uređaje najviših performansi, od pametnih telefona i laptopova do sistema za navigaciju, donoseći korisnicima jedinstvena iskustva. Kroz usvajanje napredne tehnologije i optimizaciju primene u automobilima, Samsung je posvećen obezbeđivanju najviših performansi za bezbedinije i prijatnije iskustvo u vožnji.