Kompanija Discovery je najavila da su glumci Kris Not (Chris Noth) (“Dobra žena”, “Seks i grad”) i Kiša Kasl-Hjuz (Keisha Castle-Hughes) (“Roadies”, “Igra prestola”) odabrani na kastingu za dugo očekivanu seriju “Manifest” ove TV kuće, koja će biti emitovana ove godine. Seriju je producirao Džon Goldvin (John Goldwyn), a serija će prikazati kako je FBI uhvatio Teda Kačinskog (Pol Betani), poznatijeg kao “Unabomber”, jednog od najozloglašenijih kriminalnih umova na svetu. Snimanje počinje 30. januara u Atlanti, a Emijem nagrađen televizijski producent i reditelj Greg Jajtejns (Greg Yaitanes) će biti izvršni producent i reditelj serije.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE 2012, Tema druge finalne večeri “Vreme je za žurku”

Not će igrati Dona Akermana (Don Ackerman), šefa odeljelja FBI-a, koji je nadgledao slučaj Unabombera. Kasl-Hjuz tumači Tabi (Tabby), uličnog agenta koji sarađuje sa detektivom Džimom Ficdžeraldom (Sem Vortington), jednim od najpoznatijih članova biroa, koji je svojim radikalnim i novim metodama prikupljanja podataka uspeo da zaustavi Kačinskog. Not, Kasl-Hjuz i Vortington su se pridružili Polu Betaniju, koji u ovoj seriji glumi Teda Kačinskog, poznatijeg kao “Unabomber”, jednog od najozloglašenijih kriminalnih umova na svetu. Za Betanija i Vortingtona ovo su prve značajnije glavne uloge u američkoj produkciji.

Povezana vest:  Nova serija kanala E! o čuvenom holivudskom noćnom klubu od 15. septembra

Not je diplomirao glumu na Jejlu i nastavio je svoju karijeru na filmu, televiziji i u pozorištu. Glumio je i u dvema najuspešnijim serijama u istoriji televizije: “Red i zakon” i “Seks i grad”. Za uloge u serijama “Seks i grad” i “Dobra žena” Not je bio nominovan za Zlatni globus.

Kiša Kasl-Hjuz je poznata po ulogama u serijama “Roadies” i “Igra prestola”.

Serija “Manifest” će prikazati kako je detektiv Džim Ficdžerald svojim novim radikalnim metodama prikupljanja obaveštajnih podataka prkosio pravilima “stare škole”. Poseban fokus biće stavljen na neobične metode ovog detektiva  koje su bile ključne za rešavanje slučaja.

Povezana vest:  Treća sezona SNOOKI & JWOWW od 9. februara samo MTV kanalu

Serija “Manifest” je rađena u saradnji sa produkcijskim kućama Lionsgate i Trigger Street. Izvršni producenti serije su Kevin Spejsi (Kevin Spacey), Dana Bruneti (Dana Brunetti) i Troj Sirer (Troy Searer). Džon Goldvin (John Goldwyn) je izvršni producent ispred kompanije Discovery. Džim Ficdžerald (Jim Fitzgerald) učestvuje kao stručni konsultant na ovom projektu.