“Fruškovanje” je televizijska putopisna emisija koja donosi nove, neispričane priče o najstarijem nacionalnom parku u Srbiji, koji krije neverovatan diverzitet biljnog i životinjskog sveta, prelepe vodene izvore, gejzire, jezera, izletišta, izuzetne objekte srpske duhovnosti (17 manastira – Srpski Sion, brojni spomenici kulture).

Neke od tema koje su obuhvaćene ovim serijalom su: sadnja i ozelenjavanje, terapija šumom tzv. šumski wellness, lovačke priče iz Vorova, vodapadi Fruške gore, vodenice, termomineralni izvori, dani bostana, kulenijada, putevi vina i kulture, stari zanati, novi turistički sadržaji (žičara, atletska staza)….

Povezana vest:  Najnovija 15. sezona KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS na kanalu E! od avgusta!

Prekrasni kadrovi iz šumskog ambijenta, koji odmaraju dušu i vraćaju nas izvornim pričama o lepoti, snazi i lekovitosti prirode, snimani su najsavremenijom opremom u full HD rezoluciji, sa dve kamere i dronom. U svakoj epizodi pojavljuju se različiti sagovornici, koji u skladu sa temom bliže dočaravaju lepote Fruške gore i njene turističke potencijale.

Emisija će se emitovati na kanalima : Balkan trip, Agro tv, Star tv, ( na IPTV, MTS, IRIS i drugim platformama), kao i na RT Vojvodina i brojnim lokalnim televizijskim kanalima u Vojvodini tokom narednih godinu dana, jednom mesečno, počev od aprila 2021. do aprila 2022. godine.

Povezana vest:  Premijera novog filma „Whitney Houston: I Wanna dance with somebody“ 27. Avgusta na HBO MAX-u

U prvoj epizodi, koja se emituje na Balkan trip kanalu, 1. aprila od 18h, (reprizno na Star tv, RT Vojvodina, Agro tv) govorićemo o akciji sadnje 60 000 stabala, za 60 godina postojanja NP Fruška Gora, ali i  značaju očuvanja zaštićenog parka prirode i rezervata divljih životinja, kao i negovanja autohtonih biljnih vrsta. Kroz razgovor sa direktorom Nacionalnog parka, šumarima i pulmologom, saznaćemo ko se sve uključio u akciju, koliko je ona trajala i šta je tokom nje urađeno, kao i koliko je važna za zdravlje svih građana Srbije.

Povezana vest:  Nove serije u maju na UNIVERSAL CHANNEL