Izdavačka kuća “Evrobook” sa ponosom predstavlja novo izdanje koje je stiglo u knjižare: Palčica Hansa Kristijana Andersena sa predivnim ilustracijama mlade ilustratorke Ane Grigorjev, tu je da obogati maštu svakog deteta.

„Kako je divan“, reče žena i poljubi cvet, kad u tom trenu, u pupoljku, nešto puče i latice se čudesno rastvoriše. To je i dalje bio cvet lale, a u njegovoj krunici sedela je – devojčica! Toliko mala da je bila jedva palac visoka pa ju je žena prozvala Palčica…

Povezana vest:  „Ne odustaj od ljubavi" Žane Korolije od srede u prodaji

Ovo je sedma knjiga iz edicije ‘Zaboravljene priče”,najpopularnije domaće edicije izdavačke kuće “evrobook”. Nakon Konjića Grbonjića ( P.P. Jeršov, 7 izdanja), Zlatnog ključića (Aleksej Tolstoj, 4 izdanja), Snežne kraljice (Hans Kristijan Andersen, 6 izdanja), Krcka Oraščića (E.T.A. Hofman, 4 izdanja), Čarobnjaka iz Oza (L. Frank Baum, 2 izdanja) i Princeze u magarećoj koži (Šarl Pero, objavljena u septembru) stiže nam još jedna luksuzna dečja knjiga sa veoma povoljnom cenom.

Povezana vest:  DECA DECI - NOVOGODIŠNJI GALA KONCERT DEČJE FILHARMONIJE

Pored velike popularnosti u Srbiji i regionu, ova edicija je izuzetno popularna i u inostranstvu – za knjige iz ove edicije autorska prava su prodata za tržišta Nemačke, Rusije, Italije, Češke, Slovačke, Poljske, Bugarske, Rumunije, Mađarske, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Jermenije, a uz to postoji i veliko interesovanje i iz drugih zemalja i kontinenata, jer se edicija zbog svog predivnih ilustracija i internacionalnog karaktera pokazala veoma uspešnom na svim tržištima na kojima se pojavila.

Povezana vest:  Druga tribina Laguninog književnog kluba - "Kain", Žoze Saramago