Košarkaški klub (KK) Crvene zvezda saopštio je danas da je utakmica protiv Partizana odličan povod da se pokrenu brojna pitanja i istakao da je ono što se dešavalo na tom meču Jadranske lige „ne predstavlja ni trunku sporta“.

-Igrači i malobrojna delegacija KK Crvena zvezda osećali su se i dočekani su u svom gradu, u svojoj zemlji, u dvorani u kojoj treniraju i igraju svoje utakmice, kao da su u ratnoj zoni – navodi se u saopštenju.

Upozorava se da je to „prava sramota na koju ne želimo da se oglušimo niti da je više pripisujemo nekakvoj ‘atmosferi, žaru borbe’ ili ko zna kojim terminima kojima će se samozvani ideolozi služiti objašnjavajući nam da je ‘sve to normalno’ ili da pokušavamo da objasnimo poraz koji za nas nema nikakve posledice. Baš zato postavljamo pitanje i upozoravamo â?? šta nas očekuje u važnijim utakmicama od ove“.

Zvezda je sinoć izgubila od Partizana sa 86:81, što joj je njen prvi poraz u Jadranskoj ligi ove sezone.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Pešić: Zadovoljan sam kako smo odigrali veći deo meča

U opširnom saopštenju se navodi da ono nema veze sa ishodom te utakmice. Iz Zvezde su ocenili da, osim verbalnih uvreda, gotovo nijedan tajm aut nije mogao da se održi normalno „od kiše projektila kojom su pogadjani trener, igrači, tim menadžer, lekar…“.

-Nikome nije palo na pamet da makar pokuša da zaustavi ovaj svojevrsni linč? Ovaj ‘performans’ smo već gledali, ali više nećemo, niti želimo da se spremamo za svojevrsni revanš te vrste, kada budemo organizovali utakmicu kao domaćini, jer onda to više nije sport – navodi se u saopštenju.

Zvezda je navela i da su na tribinama, u većini oni koji su tu došli samo da bi vredjali protivnika, a ne da bi podržali svoj tim.

-Ta lažna ‘kvazi opozicija’ koja se pre i posle utakmice zahvaljuje predsedniku Vlade Srbije na pomoći, a tokom utakmica proziva istog, treba i da kaže da u svom sponzorskom pulu (koji je sve veći i mahom ga sačinjavaju državne firme), sada ima: Telekom Srbije, Naftnu industriju Srbije i, odskora, i Aerodrom Nikola Tesla Beograd – navodi se.

-S druge strane, slike igrača Crvene zvezde koji spavaju po klupama aerodroma u Kazanju, Bilbauu predstavljaju svojevrsnu zanimljivost za medije i zabavu za javnost, ali ne otvaraju ključno pitanje – ko je ovde državni projekat, a ko nije? Crvena zvezda jednog državnog sponzora – Telekom Srbije, svi ostali nemaju nikakve veze sa budžetom Republike Srbije – dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Valensija osvojila Evrokup

Zvezda je navela da je „ideologija“ u kome se svi vredjaju uspostavljena pre desetak godina i da je postala „model ponašanja“.

-Tvorac te ideologije, kome želimo dobro zdravlje i pored uspeha Crvene zvezde je sada daleko odavde i bezuspešno pokušava da uspostavi vezu sa Beogradom – navodi se.

Zvezda je pozvala predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića da se pozabavi odnosima dva najveća rivala kao što je i obećao kada je izabran na tu funkciju.

-Eto mu prilike da to i pokaže već naredne nedelje u Nišu, gde će biti na velikom ispitu. Crvena zvezda kao klub za koji navijaju milioni ljudi u ovoj zemlji, ga ovom prilikom upozorava da će u slučaju bilo kakve ‘reprize’ ovog ‘nedeljnog performansa’ i bilo kakvih nemilih scena, vredjanja, bacanja predmeta u teren i sličnih slučajnih izliva navijačkih strasti dovesti u pitanje odigravanje svake utakmice u dvorani Čair jer ne želi u svojoj zemlji da razmišlja o bezbednosti svojih članova igrača, trenera – navodi se, izmedju ostalog, u sapštenju.

-Svi pomenuti u ovom saopštenju isto treba da posmatraju kao svojevrsno upozorenje da jedan veliki klub kakav je Crvena zvezda neće više nemo posmatrati bilo kakve vrste neregularnosti, razne spletke i posebno stvorenu atmosferu licemerja u kojoj nas neki sa tri i više državnih sponzora nazivaju ‘državnim projektom’ – zaključuje se u saopštenju.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije otputovali u Izrael