lopta_u_kosu

EP DO 20 ZA DAME

Srpske gracije pobedile Litvaniju

 

SRBIJA – LITVANIJA 78:72

Reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igračice do 20 godina koje se održava u Novom Sadu i Zrenjaninu! Izabranice selektora Milkana Mrđe pobedile su u 2. kolu grupe „E“ druge faze šampionata selekciju Litavnije posle mnogo rezultatskih preokreta i bolje igre u finišu meča: Srbija U20 – Litvanija U20 78:72 (22:26, 18:13, 21:10, 17:23). Plasman naše selekcije u grupi „E“ i protivnik u četvrtfinalu biće poznat posle meča sa Rusijom u sredu od 20:30 časova.

Slično kao i u duelu protiv Turske, naš tim nije u željenom ritmu počeo utakmicu. Litvanke su preuzele inicjitivu sredinom prve četvrtine i stigle do prednosti od 23:14. Ipak, mnogo boljom odbranom, organizovanijom igrom u napadu naš tim uspeva da preokrene rezultata i da na poluvreme ode sa minimalnom prednošću- 40:39.

Povezana vest:  EP 2015, Francuzi zarađuju 17 miliona evra od EP, Hrvati "samo" dva

Možda najbolju igru na šampionatu izabranice selektora Milkana Mrđe prikazale su u trećoj četvrtini. Sve je u našem timu funkcionisalo besprekorno u tim trenutcima. Posle vođstva od 61:49 na isteku 30. minuta činilo se da su sve dileme oko pobednika meča rešene. Međutim, dolazi do neshvatljivog pada koncentracije u igri naših mladih devojaka, što Litvanke koriste i serijom 14:2 u 36. minutu stižu do izjednačenja 63:63. Ipak, večeras odlične Snežana Čolić (18 poena, 4 skoka, 2 asistencije), Tijana Ajduković (19 poena, 7 skokova) i Maja Vučurović (16 poena, 5 skokova, tri asitencije) još jednom dokazuju da su najjače kad je najteže, vraćaju se sa ivice ambisa, pronalaze put do trijumfa vrednog četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Povezana vest:  Marjanović MVP sedmog kola Evrolige

Selektor U20 reprezentacije Srbije Milkan Mrđa bio je zadovoljan isključivo pobedom i plasmanom u četvrtfinale, nikako igrom i opuštanjem u poslednjoj četvrtini.

– Još jednom smo odigrali meč sa dosta oscilacija, ali sa na našu sreću sve na kraju dobro završilo. Ušli smo opušteno u četvrtu četvrtinu i umalo da izgubimo več dobijenu utakmicu. Retko izdvajam pojedince, ali Snežana Čolić je još jednom dokazala koliko je intiligentna igračica i dobar plejmejker. Sutra nam predstoji velika broba protiv selekcije Rusije koju smo pobedili u pripremnom periodu i koju dobro poznajemo. Pokušaćemo da pobedimo kako bi dobili neto lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 17. kola i tabela

SRBIJA U20: Čolić 18, Stanković 2, Marković 12, Grbić, Živadinović 3, Prvoluvić, Stančić, Nikolić 4, Vučurović 16, Krnjić 4, Jovanović, Ajduković 19.

LITVANIJA U20: Kaminskajte 8, Saurzajite 8, Visgaudajte 10, Okockajte 18, Sniokaite 2, Vitkute, Grigaite, Svarajte 9, Mazionite 10, Druskajte, Grigalauskajte 3, Skadaite 4.