dubrovacke_igreOtvorene 61. Dubrovačke letnje igre

 

U Dubrovniku su večeras otvorene 61. Dubrovačke letnje igre, a svečanoj ceremoniji ispred crkve svetog Vlaha prisustvovali su i predsednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Danilo Tirk.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je na otvaranju da je Hrvatska na pragu ulaska u Evropsku uniju u koju, između ostalog, unosi i Dubrovnik.

Povezana vest:  Održana promocija knjige „Dolazak matadora“ Branka Rosića

-Dubrovnik je grad otvoren svim kreativnim ljudima koji žele da nas oplemene – istakao je gradonačelnik, koji po tradiciji uvek otvara Dubrovačke letnje igre.

Ovogodišnji scenario napravio je Tomislav Zajec, a režirala Dora Ružđak Podolski. Za muzički deo bio je zadužen maestro Ivan Repušić, Zagrebačka filharmonija i pevači iz tri hrvatska hora.

Povezana vest:  Novi roman Nikolasa Sparksa "Sa svakim dahom" u knjižarama od 8. marta

Program svečanog otvaranja Igara završio je podizanjem festivalske zastave „Libertas“ na Orlandov stup. Na kraju je izveden tradicionalni vatromet i „dubrovačka noć“ uz nastup Tereze Kesovije, Gabi Novak i Radojke Šverko.

Dubrovačke letne igre, koje se tradicionalno održavaju od 10. jula do 25. avgusta, okupiće i ove godine više od 2.000 umetnika iz celog sveta.

Povezana vest:  Sutra u 18 sati počinje XI Noć muzeja