„Udruženje austrijskih trgovaca umetničkim delima i antikvitetima“, organizator tradicionalnog „Međunarodnog sajma umetnosti i antikviteta“ u Beču, ove godine slavi 40 godina postojanja. Poslednjih dvadeset godina udruženje je organizovalo prolećni sajam u izložbenom prostoru „Kuća umetnika“ („Künstlerhaus“), a ove godine biće premešten i održan od 4. do 12. marta 2017. godine u palatama „Ferstel“ i „Donja Austrija“ u centru Beča gde se inače održava jesenji sajam.

Povezana vest:  PRVI "SAVAMALA BOOK FEST" OD 22. DO 28. MARTA

Na ovogodišnjem prolećnom sajmu 37 renomiranih umetničkih stručnjaka iz Austrije i Nemačke, koji ispunjavaju kriterijume udruženja, će predstaviti eksponate iz različitih perioda od antike od savremenog doba. U ponudi su arheološki predmeti, skulpture i evropska narodna umetnost počevši od 13. veka, eksponati iz perioda secesije, antikvarni tepisi i satovi, nakit, gotički i art deko nameštaj, stakleni, porcelanski i srebrni predmeti.

Povezana vest:  Za ukusnu i balansiranu ishranu – novi THOMY Delight

Kao jedini klasični sajam umetnosti i antikviteta u proleće u Beču „Međunarodni sajam umetnosti i antikviteta“ nudi zanimljiv i raznovrstan program koji ispunjava očekivanja kako izlagača tako i kupaca, pa je sajam uspeo da se održi poslednjih decenija.

PHOTO: Verband Österreichischer Antiquitäten und Kunsthändler