U susret Evropskom  dvoranskom šampionatu u Beogradu, srpske reprezentativce krasiće novi dizajn nacionalne opreme. Ideja za novim dizajnom proistekla je naime iz želje samih atletičara i na inicijativu evropske sampionke Ivane Španović, da na svoj način doprinesu i ulepšaju spektakl koji nas očekuje u Kombank areni od 3-5.marta 2017.godine.

„Primili smo veliki broj radova koji svi do jednog odišu kvalitetom i kreativnošću I izbrati jedno rešenje u takvom izboru je zaista bio težak zadatak. Posle dužeg vremena ocenjivanja pristiglih predloga, ziri se odlučio za pobedničko rešenje Nenada Dodlića“, izjavio je savezni selektor Slobodan Popović.

„Baš sam bio srećan kada sam video da je objavljen konkurs za dres atletske reprezentacije, jer atletika je jedan od retkih sportova koje volim i pratim pa sam baš uživao u celom procesu. Zabavno je dizajnirati nešto sto će videti toliki broj ljudi, a kada taj dizajn još i nose naši sportisti onda je to super osećaj. Budući da sam grafički dizajner nisam često pravio nešto što je namenjeno odeći pa je i tu bilo nekih novih stvari za mene. Zamislio sam da novi dizajn dresa bude balans između modernog i tradicionalnog. I dalje sam se držao kolora naše trobojke, ali sam namerno otišao u neke druge tonove, poput zagasitije plave, a zlatnoj sam dao veću ulogu nego što je to bilo ranije zastupljeno. Čini mi se da smo do sada često imali jednobojne bele, crvene i svetlo plave dresove kojima kao da je manjkalo karaktera. Nakon odabira boja, dizajn je dodatno oplemenjen heraldičkim elementima sa grba i modernijom tipografijom. Želja mi je bila da sve deluje moćnije jer je ipak u pitanju sportska borba. Nadam se da se prvenstveno sviđa sportistima koji će nositi dresove, a koliko sam čuo svi su zadovoljni pa sam i ja presrećan. Mislim da ne preterujem kada kažem da mi je ovo jedan od omiljenih projekata u karijeri“, istakao je gospodin Dodlić.

Povezana vest:  Džikić: Moramo da se osvežimo posle napornog perioda

„Za ovo takmičenje vlada posebna atmosfera u timu, i ne postoje reči kojima mogu da objasnim kako se mi svi osećamo što smo doživeli da se u Beogradu održava Evropskom prvenstvo. Najveća želja i cilj svih članova srpskog tima, jeste da rezultatski i plasmanski zablistamo pred domaćom publikom, da uz podršku navijača i domaćeg terena ostvarimo svoj maksimum. Nema veće časti od nastupa u nacionalnom dresu, a za ovu jedinstvenu priliku, želeli smo da mislimo na sve detalje, pa tako i da svojim savetima učestvujemo u dizajniranju nacionalne opreme. Odlučili smo se da priliku pružimo domaćim dizajnerima da nam predstave rešenja i na taj način i da oni budu deo ove prelepe priče „, istakla je Ivana Španović.

Povezana vest:  Redklif: Više nisam favorit, ali takmičarski duh je isti