Po ugledu na evropske metropole i u Beogradu se drugu godinu za redom održava festival Beogradski mesec fotografije koji će trajati od 30.marta do 30 aprila 2017 godine.

U okviru festivalskog programa,  biće održano 49 izložbi, upotpunjenih sa 8 predavanja i tribina, 5 radionica, 2 foto berze kao i 5 projekcija filmova sa centralnom temom – fotografija.

Festival otvara internacionalna izložba Novi Talenti , 30.marta.2017. u galeriji UK Parabrod. Organizatori festivala predstaviće projekte Luke Trajkovića, Oleksandra McQuartza i Pawela Strzeca, čiji su radovi izabrani na foto konkursu na kom je učestvovalo 20 zemalja sa više od 150 poslatih predloga.

Povezana vest:  Tri premijerna izvođenja u Ateljeu 212 u septembru

Priliku da predstave svoj rad dobili su i korisnici Instagrama koji su imali zadatak da prikažu svoj trenutak. Kroz izložbu Necenzurisane knjige, posetioce će sprovesti Natasha Christia, upoznajući ih sa autorima.

Publika će imati priliku da pogleda postavke domaćih fotografa, koje prate aktuelne društvene teme od izbegličke krize, zahteva koji su stavljeni pred ženu 21/og veka do  modne fotografije. Svoje radove će, između ostalih, izložiti Igor Čoko, Marija Janković, Dejan Clement, Aleksandra Leković…

Povezana vest:  TV Poslednja pobuna, sreda, 09. novembar u 19:00, DOB

Gostujuće izložbe stranih fotografa, poput Tomasa Tanninia, Rubena Salgada, Martina Breindla, Wolfganga Muellnera prezentovaće se domaćoj publici u saradnji sa stranim kulturnim institutima u Beogradu.

Kroz radionice omogućeno je učenje , sa ciljem uvođenja početnika u svet fotografije. U okviru kritičkih radionica očekuju se pohvale, konstruktivne kritike, sugestije, kako bi se unapredio dalji rad fotografa. Posetioci predavanja će biti bogatiji za saznanja o fotožurnalizmu, modnoj, rok-koncertnoj, uličnoj fotografiji. Svi zainteresovani moći će da prikažu svoje foto portfolije istaknitim domaćim i stranim fotografima.

Povezana vest:  Distopijska vizija sveta bez sinova u romanu Posljednji muškarac

 

Više informacija o festivalu na: www.belgradephotomonth.org