Irski kantautor Dilan Taj održaće koncert 18. marta u Kulturnom centru Rex (20.30) u okviru 5. Beogradskog irskog festivala (6-22. mart), dok će dan kasnije predstaviti u bioskopu Tuckwood Cineplex (16h) jedinstveni audio-vizuelni događaj preslušavanja albuma “Wabi-Sabi Soul” uz 5.1 surround zvučni sistem i 3D projekcije.

 “Posebno sam uzbuđen povodom ovog putovanja jer ću prvi put nastupiti u Beogradu sa kompletnim bendom. U Rexu će publika biti u prilici da čuje moj novi album ‘Wabi-Sabi Soul’ koji će sjajni muzičari, okupljeni za potrebe snimanja ovog izdanja, odsvirati u celosti. Na događaju u Tuckwoodu želim da povedem publiku u moju podsvest koristeći 3D sliku i surround zvuk, da bi se fokusirala na tekstove, koji su najvažniji element pesme za mene”, izjavio je Dilan Taj (Dylan Tighe) povodom gostovanja na Beogradskom irskom fetstivalu.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga "Ko je ubio Katarinu" Vuka Draškovića

Dilan Taj je stari prijatelj Beograda. Već čitavu deceniju nam donosi svoju muziku, performanse i pozorišne predstave. Pesnik i pevač, glumac i mislilac, on je pravi umetnik sa porukom. Ovog puta, on dolazi u Beograd kako bi 18. marta odsvirao svoj drugi album, majstorski „Wabi-Sabi Soul“ (ali i ostatak autorskog materijala), koji poručuje da treba prihvatiti vlastitu konačnost i nesavršenost. Ne propustite ovo upečatljivo muzičko iskustvo, koje je istovremno i filozofsko putovanje.

Dilanov novi album kritičari opisiju kao “nepredvidivu muzičku odiseju” (The Sunday Times), a nacionalni irski servis RTÉ je ocenio da je “Dilan Taj jedan od najfascinantnijih i najinventivnijih glasova u irskom andergraundu”.

Album „Wabi-Sabi Soul” će biti prezentovan i u Tuckwood Cineplexu 19. marta pomoću 5.1 surround zvučnog miksa specijalno naručenog od Šona Kolmana (koproducenta albuma) sa rečima pesama u 3D tehnici koje je dizajnirao Hoze Migel Himenez.

Povezana vest:  Uskoro peti Beogradski irski festival

Ulaznice za koncert u KC Rex će se prodavati neposredno pre početka događaja po ceni od 450 dinara, a predgrupa Dilanu Taju biće živopisni beogradski bend O Bato, koji izvodi hitove ali i manje poznate pesme Bosanove, Sambe i Čoroa.

Podsećamo da je u KC Rex u toku izložba renomiranog irskog fotografa Conora Fergusona, a glavni grad će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, 17. mart, pa će nekoliko gradskih lokacija – Most na Adi, Palata Albanija, hotel Park, Ambasada Kanade, hotel Moskva – biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom. Proslava je krenula već od prepodneva, jer se od 11 časova u baru Smokvica (Molerova 33) u slavljeničkoj atmosferi služi irski doručak uz obavezan “dres kod” – zelenu garderobu. U 13.30h kreće biciklistička tura „Keep it real, & Green“ obalama Dunava, kroz Novi Beograd i Zemun uz stručno vođenje o istorji, arhitekturu i ostalim zanimljivim informacijama, a od 19 časova nas očekuje Trad Session u Monk’s baru na Vračaru – uživajte uz tradicionalnu irsku muziku iz okruga Kilkenny uz nadaleko poznata irska piva i viskije. Dejv Donahju (Bodhran, gitara, usna harmonika) i Triš Haton (violina) atmosferom će vas odvesti do Irske, svirajući tradicionalnu i savremenu irsku muziku, u akustičnom stilu.

Povezana vest:  Šta će glumci, pisci, sportisti, umetnici i druge javne ličnosti obići 20. maja u Noći muzeja

 

Više informacija o fefstivalu možete pronaći na sajtu www.irishfest.rs i FB strani (www.facebook.com/BelgradeIrishFestival).