Le Studio posle 6 meseci pauze ponovo otvara svoja vrata, ali na novoj lokaciji – u napuštenom industrijskom kraju Viline vode koji polako postaje novi centar dešavanja. Od sad ćete predstave ovog pozorišta gledati na većoj sceni u bivšoj zgradi PIK Vrbas, Poenkareova 26.  Tokom juna slavimo useljenje u novi prostor (2. jun), kao i pokretanje muzičkog programa Le Studija –  Late night show, koji otvara koncert Kralja Čačka 3. juna. Vikend nakon toga, 09. juna održaće se Tom Waits and Nick Cave night sa bendovima Rain dogs i Cave dogs.

Povezana vest:  Novi roman Dušana Miklje „Životi za iznajmljivanje“ uskoro u prodaji

Publika koja je već upoznata sa ovim pozorištem zna da je ono do sada radilo u jednom neobičnom potkrovlju u Venizelosovoj 42. I ovog puta Le Studio je skriven, ali na još neočekivanijem mestu. Ulaz označavaju samo karnevalske zastavice na kojima piše teatar. Penjete se uz stepenice koje podsećaju na sve osim na predvorje pozorišta i među hladnim betonskim hodnicima iznenadiće vas topao i intiman prostor pozorišta.

Povezana vest:  Otvorene Zmajeve dečje igre

Novi, veći prostor pruža mogućnost za unapređenje postojećeg repertoara, ali i za istraživanje novih načina izvođenja i bavljenja pozorištem. Zadržana je „kućna“ atmosfera koja je posetiocima već poznata i koja stimuliše neposrednost u odnosu publike i glumaca, kao i brisanje jasnih granica gledališta i scene. Nakon svake predstave veče se nastavlja u opuštenoj atmosferi gde je moguće razgovarati sa umetničkim timom, dati im mišljenja i kritike. Kroz jačanje ovakavog odnosa prema publici i publike prema teatru, oko Le Studija se već okupila zajednica koja je i održala teatar živim već četiri godine, a koja verujemo da će se nastaviti da se širi u novom prostoru. Zahvaljujući prednostima novog prostora sada postoji mogućnost da se aktivnosti prošire i na redovni muzički program, više radionica, izložbi, rezidencije umetnika, kao i na češća gostovanja drugih pozorišta.

Povezana vest:  Spektakl na otvorenom - KARMINA BURANA sa 400 učesnika na Trgu republike u Beogradu 2. septembra