Majk_KaningemMajkl Kaningem u “Arhipelagu”

 

 

Izdavačka kuća “Arhipelag” potpisala je ekskluzivni ugovor sa agencijom “Brand i Hočman” iz Njujorka, koja zastupa autorska prava Majkla Kaningema, jednog od vodećih savremenih svetskih pisaca, o objavljivanju novog piščevog romana na srpskom jeziku.

“Arhipelag” će biti među prvim svetskim izdavačima koji će objaviti ovaj roman slavnog njujorškog pisca. Novi Kaningemov roman pojaviće se u SAD tokom oktobra ove godine. Posle dve redakcije, koje su bile dostupne jednom broju izdavača, Kaningem upravo sada radi na finalnoj verziji ovog romana koja bi trebalo da bude završena krajem jula.

Povezana vest:  Knjiga za one koji brinu o svom zdravlju: Ishrana zapisana u genima

Radni naslov novog Kaningemovog romana, posle nekoliko promena, jeste “Do sumraka”. Najverovatnije to će i ostati konačan naslov ovog romana kojeg s nestrpljenjem iščekuju i izdavači i čitaoci.

Roman “Do sumraka” pripoveda u najboljoj tradiciji književnosti Majkla Kaningema o Peteru i Rebeki Haris, četrdesetogodišnjacima s Menhetna, iz Sohoa, u čijem mirnom i ispunjenom životu odjednom dolazi do neočekivanog preokreta. Poput čuvenog piščevog romana “Sati”, Kaningem u romanu “Do sumraka” ispisuje uzbudljivu priču o svakodnevnom životu, priču punu dinamike i potresa, najrazličitijih avantura i preokreta. “Do sumraka” je roman koji nas podstiče da duboko osećamo i mislimo o smislu lepote i o mestu ljubavi u našim životima. “Do sumraka” je topla i sadržajna knjiga o emocijama koje mogu da preobraze čovekov život.

Povezana vest:  Četvrti festival glumačkih ostvarenja amatera u Loznici

Poznat po romanima “Meso i krv”, “Kuća na kraju sveta” ili “Izabrani dani”, Majkl Kaningem je najpoznatiji po romanu “Sati” u kome se pripoveda o životu i privatnim dramama Virdžinije Vulf. Za ovaj roman, koji je preveden na gotovo sve svetske jezike, Kaningem je dobio Pulicerovu nagradu i nagradu “Pen/Fokner”. Roman “Sati” je doživeo i filmsku ekranizaciju. Reditelj Stiven Daldri autor je ovog proslavljenog filma u kome, između ostalih, igraju Meril Strip, Džulijan Mur i Nikol Kidmen.

Povezana vest:  Manifestacija „Dani Romulijane“ u rimskoj carskoj palati od 20 do 25. avgusta