Za kraj letnje sezone „Boljšoj na bis“, ljubitelji baleta imaće priliku da u subotu, 9. septembra od 18 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center uživaju u živopisnoj i snažnoj koreografiji Alekseja Ratmanskog uz spektakularnu muziku Dmitrija Šostakovića u baletu Munja“.

 „Munja“ je balet kao nijedan drugi. Jedinstven, sa živopisnom istorijom, beskrajno duhovit uz fantastičnu muziku i koreografiju, predstavlja istinsko remek delo. Ovaj balet u tri čina, dugo je bio zabranjen i zaboravljen dok ga Ratmanski nije oživeo 2003. godine, kada je premijerno i vrlo uspešno predstavljen u Boljšoj teatru i još uvek zabavlja, iznenađuje i očarava publiku.

Povezana vest:  Spektakularna predstava The Royal Horse Gala po prvi put u Srbiji

Predstavljajući idealnu sliku sovjetskog farmerskog života, započinje pripremom festivala žetve, usmeren je na folklor i energične, vesele plesove, odiše nostalgijom. Tokom žetve na farmi, gostujuća plesna trupa ponovo spaja dve prijateljice iz detinjstva, balerinu iz trupe i Zinu. U cilju da svom nevernom mužu održi lekciju, Zina, njena prijateljica balerina i balerinin suprug odlučuju da zamene uloge.

Povezana vest:  Najtraženija izdanja Lagune u 2021. godini

Ratmanski daje smisao svakom koraku u koreografiji, vešto spajajući baletsku tehniku sa sjajnim smislom za humor. Plesači Boljšoj teatra pokazuju nam da nisu samo neverovatno nadareni plesači, već i jako dobri glumci. Ana Nikulina kao Zina je neverovatno šarmantna, Ekatarina Šipulina je prelepa balerina, a Ruslan Skvorcov kao vodeći plesač inspiracija celoj trupi u svojoj izvanrednosti plesanja.

Povezana vest:  Održana promocija romana „Dvadeset i četiri zida“

Karte za ovaj jedinstveni scenski spektakl su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.300 dinara. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs