„Zovem se Mama 2“ Jelice Greganović je zbirka neodoljivih priča o roditeljstvu i nastavak hit knjige „Zovem se mama”.

Najčitanija srpska blogerka, autorka bestselera „Osmeh za svaki dan” piše o svemu onome što svakodnevno proživljava svaka žena, majka, supruga.

„Ukoliko me vidite kako hodam i kucam poruke, preteći da nepažnjom srušim sve što mi je na putu, imajte razumevanja. Nisam ja manijak od telefona zavisan, ja sam – majka. Grupišem porodicu. Bežično”, objašnjava autorka.

Kao svojevrsni humoristički roditeljski priručnik, ova knjiga izaziva iskren smeh, i duboku empatiju. Čitateljke se prepoznaju u Jeličinim pričama: „Vrlo često mi se čini da ste negde instalirali skrivenu kameru kod nas, toliko se pronalazim u pričama – hvala na tome“, piše jedna čitateljka.

Povezana vest:  Svečani koncert najlepših italijanskih arija i dueta povodom obeležavanja 140 diplomatskih odnosa Italije i Srbije

Knjigu je i ovaj put ilustracijama oplemenio Bob Živković koji je svakoj od ovih priča utkao duh svojim jedinstvenim pogledom na roditeljstvo.

O tome Jelica Greganovič kaže: „Ja pišem onako kako Bob crta, i Bob crta onako kako ja pišem“… i  dodaje: „Predložiću porodičnoj grupi da usvojimo Boba Živkovića. Jako nam fali. Da nam crta sve što rečima ne može da se iskaže”.

Povezana vest:  Baletski događaj godine - Zaharova u Beogradu!

„’Zovem se Mama 2′ je istovremeno i stručna i edukativna. Stručna jer bi vas svaki psiholog ili pedagog posavetovao da svoju decu stalno pratite, budete uz njih prisutni što više, sebi i njima dopuštate greške, rastete zajedno sa njima. Edukativna jer iako među svojom decom i vi imate Malog Sina, Princezu i Prestolonaslednika, pitanje je da li znate zašto je važno da na dečije pitanje: ‘Postoji li Deda Mraz?’ uvek treba da odgovorite potvrdno, šta da radite kada jedno vaše dete grize sto, a drugo pođe na Egzit, i šta biva sa vama kada oni porastu toliko da ih ‘gledate uzbrdo’? Jer, sva ova iskustva čekaju i vas. Niste usamljeni. Čitajte ovu knjigu, kako bi naučili da se radujete svojoj deci i u njima uživate. A i osmeh koji ćete imati sve vreme čitanja – dragocen je poklon Jelice Greganović“, opisuje knjigu Jelena Holcer, dipl. pedagog, pisac, direktor „Škole za roditelje“.

Povezana vest:  Mario Vargas Ljosa posetio Muzej Ive Andrića i Muzej istorije Jugoslavije

„Zovem se Mama 2“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.