Objavljen istovremeno u Srbiji (Laguna) i Hrvatskoj (Jesenski i Turk), što se retko događa na ovim prostorima, novi roman Marka Vidojkovića „E baš vam hvala“ naišao je na sjajan prijem među čitaocima u regionu. Za kratko vreme dospeo je na top-liste najčitanijih knjiga i što je važnije, intirigira javnost.

„E bas vam hvala“ izvodi svojevrsni desant na celokupno postjugoslovensko društvo. U doba globalne apatije i opšteg osećanja bezizlaza Vidojković nam pomaže da jasnije sagledamo i sudbinu Jugoslavije i vreme u kojem živimo.
U jednom intervjuu za domaće medije, Marko je istakao da je prvobitna ideja da napiše horor roman smešten u SFRJ evoluirala u akciono-satirični roman, smešten u SFRJ, 2017. „‘E baš vam hvala‘ je moj prvi roman u kome nema autobiografskih elemenata i stilski se više oslanja na moje kratke priče nego na moje prethodne romane. Posle ‘Kandži‘, ovo je moja druga u potpunosti društveno angažovana knjiga, a obe su bile posledica želje da nekako prebrodim nepodnošljivu društvenu situaciju.“

Povezana vest:  Radio&Juija i Quatro 19. aprila u Sava Centru

Roman „E baš vam hvala“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.