Izdavačka kuća Vulkan izdavaštvo pripremila je za 62. beogradski međunarodni sajam knjiga 450 novih naslova među kojima i velik broj domaćih autora .
Kako je danas na konferenciji za medije pred sajam knjiga, kazala PR menadžer Marija Milovanović Vulkan izdavaštvo je pozvalo u goste pisca iz Danske Jusija Adlera Olsona kome su do sada objavili trilere iz serijala o Sektoru Q kao i italijanskog pisca Matea Strukula, autora bestselera Dinastija Mediči. Prva knjiga „U ime porodice“ već je štampana, a za sajam će stići drugi deo – „U ime vladara“ .
Kako je kazala Marija Milovanović, pojaviće se novi romani rado čitanog Donata Karizija, Pole Hokins kao i nova izdanja poznatih dela Umberta Eka, Pjera Le Mira, Roberta Brindze i Stiva Berija. Posebno mesto zauzimaju naslovi Gijoma Musoa, jednog od najtraženijih autora ljubavnih romana
Među domaćim autorima Vulkan izdvaja knjige Slavice Skvire, Istoričara Milana St Protića, Žane Poliakov, Branke Kovacevića, Miloša Latinovića, Zorane SĆultz, Slobodana Stanišića…
Danas je na konferenciji za novinare Marija MIlovanović predstavila „Sinajsko jevanđelje“, prvi roman Milana St. Protića , autor brojnih stručnih istrorijskih studija, priručnik za samopomoć „Najbolja osveta od svih je sreća“ Slavice Skvire i „Kulturno blago Srbije u 1000 slika“monografiju koju je priredila je Stanka Janković Pivljanin.
Sve tri knjige bi trebalo da postanu hitovi jer su izuzetno zanimljive a njihovi autori i priređivač, koja je imala pomoćnu ekipu od 10 kustosa, su dragoceno „osveženje“ za ovu uglednu izdavačku kuću.

Povezana vest:  Dopunjeno izdanje "Neispričanih priča" Rajka Grlića u prodaji