Udruženje Remiks 17. decembra 2017. organizuje jednodnevni kulturno-obrazovni događaj u Novom Sadu čiji je cilj unapređenje međunacionalne tolerancije i negovanje kulturnih vrednosti srpskog naroda i nacionalnih manjina za studenate Filozofskog fakulteta koji studiraju srpski jezik i jezike nacionalnih manjina.
Učesnici će imati priliku da kroz edukativne i zabavne sadržaje upoznaju kulturu drugih naroda, da degustiraju nacionalna jela i nauče nacionalne plesove. U toku dana biće održana i radionica o diskriminaciji na nacionalnoj osnovi. Za kraj druženja biće organizovano neformalno druženje uz prigodan muzički program. Mesto održavanja ovog događaja je restoran „Stara pesma“ u Ulici Zmaj Jovinoj 21. Radni jezik biće srpski.
Svi zainteresovani studenti mogu poslati svoju prijavu do 13. decembra na mail [email protected] sa sledećim podacima: ime i prezime, smer na Filozofskom fakultetu, godište, kontakt telefon, a u nazivu maila bi trebalo da stoji „Prijava za učešće na projektu Zajedno smo jači“.
Projekat „Zajedno smo jači“ podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, a realizator projekta je Udruženje Remiks iz Novog Sada.

Povezana vest:  Preporuka Aje Jung za ovogodišnji Beogradski festival igre