Nakon nekoliko zajedničkih uspešnih pozorišnih saradnji, koreograf Igor Koruga i dramaturškinja Maja Pelević po prvi put kao koautori sarađuju na predstavi ,,Nema nade”. Nastavljajući da se bave perspektivama savremene političnosti koje su istraživali i u prethodnim samostalnim projektima, autore u ovoj predstavi interesuje da ispitaju lične i medijske narative koji oblikuju naše ophođenje sa svetom u kojem su iscrpljene sve mogućnosti borbe i promene. Umesto fabrikovanja lažnih mogućnosti izbora i simuliranja utopijskih perspektiva, Koruga i Pelević postavljaju pitanje kako afirmativno prihvatiti stanje beznadežnosti u kome su ukinute sve prilike za kolektivnu emancipaciju. Kako se obračunati sa kontinuiranom ironizacijom istorijskih revolucija i neprestanim uništavanjem pokušaja onih savremenih? Šta ako je beznadežnost jedina konstanta savremenog sistema? Postoji li, između očajavanja i odustajanja, treći put za suočavanje s njom? I šta kada se ona napokon iscrpi?

Povezana vest:  Beogradska premijera Čehovljevog „Galeba“ u Narodnom pozorištu

Autorski tim čine još i Ksenija Đurović (produkcija), Darja Janošević (muzika) Ana Dubljević i Jasna Jasna Žmak (dramaturgija).

Predstava nastaje u koprodukciji Stanice Servisa za savremeni ples i Bitef teatra, a premijerno će biti izvedena 23. decembra 2017. godine u 20h u Bitef teatru.

Autori i izvođači: Igor Koruga i Maja Pelević
Dramaturgija: Ana Dubljević i Jasna Jasna Žmak
Zvuk: Darja Janošević
Muzika: Rihard Vagner
Realizacija scenografije: Ljubomir Radivojević
Produkcija: Ksenija Đurović, Ana Vuković i Ana Fotev
Tehnička realizacija: Ljubomir Radivojević, Dragan Đurković i Miroljub Vladić
Koprodukcija: Stanica Servis za savremeni ples i Bitef teatar uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije
Hvala: Udruženje ,,Živimo zajedno” i Dejan Kozić, Lira Vega za pesmu ,,Nema nade“, Džonson, Olga Dimitrijević, Milan Marković Matthis, Boris Buden, Slavoj Žižek, Strogi centar, Magacin u Kraljevića Marka 4 i Jovana Janjić.

Povezana vest:  Nova, očaravajuća knjiga fantastične Nore Roberts: Anika