Vulkan izdavaštvo vas sa velikim zadovoljstvom obaveštava da je knjiga Četiri ludila našeg nagrađivanog književnika Miloša Latinovića ušla u uži izbor za ovogodišnju NIN-ovu nagradu – prestižnu književnu nagradu kritike za najbolji roman godine.

O vrednosti ove nagrade svakako svedoči i broj naslova u konkurenciji, a ove godine čak 179 naslova domaćih autora takmičilo se za ovo laskavo priznanje.

Povezana vest:  Novi roman Dušana Miklje Afrikanac u izdanju Lagune

Stručni žiri izdvojio je najboljih devet romana u uži izbor, a pored Latinovićevog Četiri ludila u užem izboru su: Sunce ovog dana Vladimira Pištala, Proleće se na put sprema Bojana Krivokapića, Plava kapija Radovana Belog Markovića, Srodnici Jovice Aćina, Gorgone Mire Otašević, Luzitanija Dejana Atanackovića, Danas je sreda Davida Albaharija i Srebrna magla pada Srđana Srdića.

Povezana vest:  Izložba „Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji“ u Parizu

Četiri ludila je priča o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Priređujući Šekspirovog Kralja Lira na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podseća nas na sveprožimajuću prirodu umetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče. Paradoksalan spoj stvarnosti i umetnosti odgovara spoju ljudske ništavnosti i neograničene ljudske mogućnosti. Upravo u tom paradoksalnom spoju počiva kosmička dimenzija ljudskog postojanja.

Povezana vest:  Nastavlja se pozorište ponedeljlkom za mlade u Domu omladine Beograda