pozoriste_maskeKonkurs za ime novog pozorišta na Paliluli

 

Opština Palilula raspisala je danas konkurs za izbor imena novog pozorišta koje se gradi u delu kompleksa Ustanove kulture Palilula, bivšem Narodnom unuverzitetu „Braća Stamenković“.

Konkurs za ime prvog pozorišta koje se u Beogradu gradi posle 43 godine, otvoren je do kraja godine, a radni naziv je “Beogradska komedija“ koji najavljuje buduće žanrovsko opredeljenje teatra.

Povezana vest:  Preporuka iz Lagune za savršen odmor!

Opština Palilula obezbedila je oko 10 miliona dinara, što će, prema rečima predsednika opštine Palilula Danila Bašića biti dovoljno za izvođenje grubih građevinskih radova i stavljanje sale pod krov, dok će za opremanje enterijera sredstva biti obezbeđena naredne godine kada je i planirana premijera prve predstave.

Bašić je pozvao i sponzore da se uključe u ovaj poduhvat kako bi prestonica što pre dobila novu “dolinu smeha“.

Povezana vest:  "Igorov magični šou” otvara vrata Velike dvorane Dečjeg kulturnog centra

Radove na novom teatru, koje će imati 500 sedišta, pre mesec dana simbolično je otvorio glumac Dragan Jovanović, a prisustvovali su i teatrolog Jovan Ćirilov, dramski pisac Dušan Kovačević i predsednik opštine Bašić.

Zainteresovani svoje predloge mogu slati na mejl adresu [email protected], a nagrada za “kuma“ ili “kumu“ novog pozorišta biće dve sezonske karte u prvoj godina rada, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Dalijevi Božanstveni svetovi u Beogradu do 27. marta