Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju uspešno započetu akciju prikazivanja pozorišnih predstava za tinejdžere.

Tokom jeseni 2017. godine, Studio Centar i Dom omladine Beograda, realizovali su ukupno 18 igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, koje je videlo oko 3.200 gledalaca, pretežno učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola. Pored školske populacije, naše predstave su propratile i mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života, a poseban značaj pridajemo poseti velikog broja roditelja koji su zajedno sa svojim tinejdžerima izašli u pozorište, a sve u trenutku kada roditelji i deca malo vremena provode zajedno. Odigrane predstave, pružile su beogradskoj publici poseban i jedinstven doživljaj u kamernom ambijentu sale Amerikana.

Povezana vest:  "Jamato bubnjari" oduševili publiku u Centru "Sava"

Premijerno su izvedene dve predstave: „Deca na internetu 2“, zasnovana na istinitim događajima, a sve u cilju zaštite dece i mladih na internetu i „Otuđenje“, rađena po motivima drama Ežena Joneska, a uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Već od početka 2018. godine, nastavljamo akciju pod sloganom: „Vreme je za pozorište!“. Predstava „Otuđenje“, koja se se kroz komediju apsurda, na gotovo montipajtonovski način, bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije. biće izvedena u petak, 26. januara od 20 časova u sali Amerikana: http://www.domomladine.org/pozoriste/lat/predstava-otudjenje.

Pored dve navedene predstave, na repertoaru će se naći i dobro poznati stari naslovi, za koje se često tokom jeseni tražila karta više: „Mi deca sa stanice Zoo“, po romanu Kristijane F., „Dnevnik Ane Frank“, rađenu po istoimenom romanu najpoznatije mlade žrtve Holokausta i „Rijaliti Škola“,po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović.

Povezana vest:  U prodaji treći Nedžmin roman „Ćilibar i svila" koji nam nudi malo poznatu stvarnost Kraljevine Maroko

Sve predstave koje su na repertoaru su bliske mladim ljudima. Na neposredan i direktan način komuniciraju sa publikom, govore istim, mladalačkim rečnikom, otvaraju i obrađuju, njima bliske i problematične teme, nude im određena rešenja. Nakon odigrane predstave, organizujemo tribinu, razgovor sa publikom na kojoj dodatno obrađujemo problem o kojem smo pričali, slušamo utiske, razmenjujemo lična iskustva, pronalazimo zaključke, koje đaci treba da ponesu izlazeći iz sale.

Povezana vest:  Dušan Pop Đurđev i Vjeslav Hejno dobitnici Nagrade za životno delo Mali princ

Sve predstave imaju umetnički pečat i urađene su na veoma ozbiljan i profesionalan način. Pokušavamo da privolimo mlade ljude da zavole pozorište i da se pozorištu i sledeći put vrate.

Sve informacije vezane za mesečne repertoare, zainteresovani mogu pronaći na Internet portalima Doma omladine (www.domomladine.org) i Studio Centra (www.studiocentar.com), kao i na Fejsbuk stranama organizatora. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima Eventima, a za grupne i školske posete, obezbeđen je dodatni popust.

VREME JE ZA POZORIŠTE!