Šmizla, najstarija vintidž prodavnica u Beogradu postala je omiljeno gradsko mesto za sve ljubitelje nesvakidašnje mode. Svojevrsna modna starinarnica nalik Aladinovoj pećini nudi jedinstven izbor naočara za sunce i ramova iz raznih epoha, odeću iz 30-tih, 50-tih, 70-tih, 80-tih, gomilu ploča, šešira, cipela, lampi, znački, rolšula, fotoaparata, razglednica, knjiga, nakita itd. Pravi rudnik blaga za sve one koji su silom zalutali u 21. vek, za romantične i kreativne, za sanjare i one koji se ne zadovoljavaju masovnim trendovima. Ovde se možete obući od glave do pete u jedinstvene, unikatne komade ili možete pronaći neki zanimiljivi detalj. Možete skoknuti u neku od sada ponovo popularnih epoha po Levi’s farmerke, starke, martinke ili Polaroid fotoaparat. Tu su i Panama ili Žirado šeširi, Grombi kaputi, rokerke, havajke, retro Addidas trenerke kao i Toper i Yassa jakne, gramofoni za poneti, značke, reklame, posteri, leptirke, tregeri, kaiševi, opasači, po koja uniforma, pilotske kape, koferi itd itd, zapravo je sasvim nemoguće nabrojati šaroliko Šmizlino blago. Najbolje da svratite na čaj da se zabavite i istražujete sami.

Povezana vest:  Otvoren zabavni park za celu porodicu "Beogradić"

Pored vintidž stvari u Šmizli možete pronaći i dva zanimljiva Beogradska brenda, Laniakea i Bulka. Laniakea proizvodi dizajnerske marame koje su pravi hit za ljubitelje ovog modnog detalja. Izrađene od čiste svile i ručno obrađene ove marame se odlikuju vrhunskim kvalitetom. Kolekcije su ograničene i izrađuju se u malim serijama. Preovlađuju srpski ornamenti interpretirani na potpuno svež način a ima i dosta morskih elemenata u zavisnosti od kolekcije. Izrađuju se u više dimenzija i idealane su i kao poklon.
@laniakea.scarves

Povezana vest:  Preko 2.500 učenika u petak će istražiti Igralište za inovacije

Bulka je jedinstvena pojava na ovom tržištu. Brend izrađuje unikatne kaftane od prirodnih materijala sa obiljem detalja u popularnom folk odnosno boho stilu. Svaki komad je majstorski napravljen i neverovatno zanimljiv. Zaista ne postoji ništa slično na našoj modnoj sceni. Bulka nudi zimske i letnje modele kaftana kao i suknje i haljine sa autentičnim printovima.
@bulka.babes

Povezana vest:  Otkazana prezentacija holandskog kuvara na Trgu slobode

Ove godine Šmizla slavi 25 godina od otvaranja. U toj četvrtvekovnoj istoriji promenila je šest adresa i sada se nalazi u Zmaja od Noćaja 14, na Dorćolu.
Možete je posetiti od 12 do 20h, Pon – Sub.
Instagram: vintage.smizla
Kontakt: 064 527 99 00