Obaveštavamo vas da će se javna prezentacija radova, nastalih u okviru projekta Puzzle, u organizaciji Stanice – Servisa za savremeni ples a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, održati 10. i 11. februara od 18 sati, u Magacinu u Kraljevića Marka 4. Ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

Puzzle je platforma za sistematičnu razmenu znanja i iskustava između generacije afirmisanih koreografa i novih, mladih umetnika kako bi se, posle izvesnog zastoja, uveli novi akteri u polje savremenog plesa. Kroz rad sa domaćim koreografima – mentorima, polaznici programa su imali priliku da kroz individualni i grupni, teorijski i praktični rad, dobiju široki spektar znanja i veština – od plesnih i koreografskih praksi do koncipiranja i pisanja projekata, budžeta, pravljenja portfolija itd.

Povezana vest:  OTP banka podržala izložbu konceptualne umetnice Milene ZeVu

Puzzle #3 je nastavak programa koji je 2008. započet, a nastavljen tokom 2016. i 2017. godine. Puzzle ima za cilj da omogući novim generacijama da uspostave profesionalne odnose sa afirmisanim kolegama, upute se u načine funkcionisanja domaće i međunarodne scene. Time će doprineti profesionalizaciji, jačanju scene, kvantitetu i kvalitetu budućih projekata. Pored svega navedenog, program stvara mogućnost za kritičko promišljanje uslova rada u plesu, odnosa unutar scene, politike koje postoje odozdo i odozgo, a zatim i za delovanje kroz saradnje i umetničke projekte.

Povezana vest:  Zatvaranje izložbe inspirisani Italijom uz stručno vođenje

Dobrobiti programa za polaznike su aktivnije uključenje u i vidljivost na savremenoj plesnoj sceni, mogućnost za uspostavljanje budućih umetničkih saradnji, relevantno obrazovno-umetničko iskustvo i stečena proširena znanja o kontekstu savremenog plesa i savremene kulture.

Polaznici Puzzle #3 programa su: Alex Spyke, Anastasija Kanazarević, Dražen Horvatić, Emina Stojšić, samoorganizovana etno-twerk grupa Jaguze (Ana Dimitrijević, Johanna Marcade-Mot, Milena Janošević, Milica Ivić, Mirjana Jelić i Aleksandra Spasov), Jana Milenković, Kristina Nikolić, Maja Maksimović, Miloš Janjić, Natascha Schmelz, Neda Lukić, Nikola Pavlović, Rade Obradović, Sara Kostić, Stefan Veselinović i Vanja Žikić.

Povezana vest:  Izložbom “Daljina koja spaja” počela 18. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture - BINA 2023

Mentori: Ana Dubljević, Igor Koruga, Jovana Rakić i Marko Milić