U Beču se ne pleše samo preko zime i u vreme karnevala, već se i leti pleše na tri velika letnja bala.

Veliki humanitarni događaj u znaku borbe protiv side, „Life Ball“, održaće se 2. juna 2018. godine dvadeset peti put po redu u Gradskoj većnici. Živopisni festival sa izvanrednim nastupima uživo organizuje se sa ciljem da se van granica grada Beča i zemlje pošalje glasan, čak i zaglušujući signal, o borbi protiv HIV-a i AIDS-a. Kreativni okvir za ovu svetski jedinstvenu proslavu pružiće ove godine legendarni mjuzikl „Moje pesme, moji snovi“.

Povezana vest:  Nastavak svetskog hita „365 dana“ – „Taj dan“ Blanke Lipinske u prodaji od 26. avgusta

Veoma dugu tradiciju ima i bal koji organizuje novinarski klub „Concordia“. Johan Štraus, kralj valcera, posvetio je još 1859. godine upravo ovom novinarskom klubu neke od svojih najpoznatijih melodija – valcer „Feljton“. Bal „Concordia“ dočekuje goste 8. juna 2018. godine u raskošnim prostorijama Gradske većnice kao i u unutrašnjem delu sa arkadama. Ovogodišnji moto biće u znaku tanga.

Povezana vest:  Dečja filharmonija na turneji po Srbiji povodom meseca muzike

Tradicionalni deveti letnji bal „Fête Impériale“ održaće se 29. juna 2018. godine u zgradi „Španske dvorske škole jahanja“. Novac od ulaznica za ovaj događaj biće iskorišćen u svrhu istraživanja neophodnih za uzgoj lipicanera.

Više informacija:

www.lifeplus.org

www.concordiaball.at

www.feteimperiale.at

PHOTO: Harald Klemm i Alexandra Kromus