Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da su crveno-beli večeras mnogo više želeli pobedu od Budućnosti i istakao da je ponosan na svoju ekipu koja je pokazala mentalnu zrelost.

„Kao što je juče Budućnost želela više pobedu, mislim da smo danas mi zasluženo slavili. Ponosan sam na igrače jer su dobro izneli ova 24 sata, pokazali su mentalnu zrelost. Isključivo su oni zaslužni za pobedu, izbacili smo panično preuzimanje u prvim sekundama napada, to je bila posledica tenzije koja se stvorila. Sada je odbrana bila odlična, za razliku od juče“, rekao je Alimpijević novinarima u dvorani Aleksandar Nikolić.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana pobedili Cibonu

Posle prva dva meča finala plej-ofa ABA lige nerešeno je 1:1, pošto su crveno-beli večeras slavili sa 69:59 u drugom meču.

Alimpijević je naglasio da je najvažnije pronaći put do pobede.

„Pojavljuje se konstantno neki novi pojedinac, nisu samo važni poeni, važno je da je koncentracija bila na nivou i da su odradili postavljene zadatke. Kontrolisali smo skok i ta energija je bila bitna. Možda i presudna“, rekao je on.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novi brejk Vašingtona

„Budućnost je i sada odigrala sjajno… Znamo kakva će atmosfera biti, ali mi želimo da se vratimo u Pionir. Danas smo dobili unutrašnju igru, oba centra su odigrali dobro i trebalo bi tako da dobijemo još prostora za otvorenije šuteve“, dodao je Alimpijević.

Na pitanje koliko je bilo teško nositi se s pritiskom tokom meča, Alimpijević je kazao da je najteže bilo na sastanku.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Košarkaši Srbije doputovali u Kajzeri

„Najteže je bilo danas na sastanku, na terenu kada počne utakmica ta težina za nijansu opada. Na sastanku je bilo važno da se igrači ohrabre, ali ipak je bitno i ne preterati u tome jer je svakako veliki pritisak“, rekao je trener Zvezde.

Treća utakmica biće odigrana u petak u Podgorici.