Povodom proslave jubileja 70 godina od osnivanja Fakulteta primenjenih umetnosti u prostorijama Muzeja grada Beograda otvorena je izložba pod nazivom ,,Forma, primena, umetnost’’.

Izložba prikazuje pojedinačne prakse 99 autora kao predstavnika umetničkih i naučnih disciplina kojima se bave, a kroz koje nam pružaju uvid u njihove individualne stvaralačke sposobnosti. Prakse su svrstane u celovitu shemu koja je i sama podeljena na segmente, odnosno discipline koje se proučavaju na Fakultetu: Dizajn enterijera i nameštaja, Primenjeno vajarstvo, Primenjeno slikarstvo, Primenjena grafika, Keramika, Tekstil, Kostim, Scenografija, Industrijski dizajn, Grafički dizajn i Konzervacija i restauracija.

Povezana vest:  Atelje 212 otvorio blagajnu, premijera već u septembru

Kroz odabrane individualne i timske projekte i ostvarenja alumnija Fakulteta, a u formi video i fotodokumentacije na ekranima, tokom trajanja postavke, biće ilustrovan pedagoški i mentorski uticaj nastavnika.

Izložbu će upotpuniti i prateći program koji će svakodnevno biti posvećen jednoj oblasti koja se proučava na Fakultetu. Ovaj program će biti realizovan u formi prezentacija i razgovora sa nastavnicima, tematskih predavanja i radionica otvorenih za najširu publiku.

Povezana vest:  Violinistkinja Jovana Stošić 20. februara u Gvarneriusu

Svi zainteresovani će izložbu moći da posete do 26. maja.