15. Noć muzeja počinje danas u 17 časova i traje do 1 sat iza ponoći.U 47 gradova i mesta Srbije, 62 lokacije u Beogradu i više od 500 različitih sadržaja, sve je spremno za najveću proslavu umetnosti i kulture.

Najraznovrsniji program očekuje posetioce u Beogradu, gde će na više od 60 lokacija svoja vrata otvoriti brojni muzeji, galerije i kulturne institucije. Otvaranje novih prostora i vraćanje iz zaborava starih beogradskih dragulja, pričanje neispričanih priča i upoznavanje sa novim, intrigantnim delima savremene umetnosti obeležiće i ovogodišnju Noć muzeja u Beogradu. Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Dečja tura kako bi za najmlađi posetioci na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti. Organizatori manifestacije preporučuju raniji polazak u gradsku šetnju, sa osmehom na licu, udobnom obućom i prepuštanjem nezaboravnoj avanturi magične majske večeri.

Povezana vest:  Poslednja prilika da posetite izložbu VELIKI FORMAT u Arte galeriji

Sve lokacije su grupisane u sedam gradskih zona i osam različitih tematskih tura, kako bi svi posetioci mogli na što jednostavniji način da se snađu kroz ovogodišnju Noć muzeja i da u zavisnosti od svojih afiniteta uživaju u bogatom programu. Za tu svrhu posebno je osmišljen i servis Moja staza koji posetiocima omogućava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Povezana vest:  Uspešna gostovanja Tonija Parsonsa u Nišu i Požarevcu

Sva dešavanja traju od 17 časova do sat iza ponoći izuzev Dečje ture (17-21) i određenih koncerata, performansa, vođenih tura… Celokupna satnica ovih dešavanja dostupna je na sajtu Noći muzeja

Ulaznice za sva dešavanja u Noći muzeja mogu da se kupe po ceni od 450 RSD na svim prodajnim mestima Eventima. Ulaznica za Noć muzeja obezbeđuje ulazak na sve beogradske lokacije, a deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ulaze besplatno.

Uz tradicionalnu podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći. Ulaznica za Noć muzdja donosi i određene pogodnosti.

Povezana vest:  Sprema se mjuzikl "Slatka Čeriti" u teatru na Terazijama

Besplatni bilteni  Noći muzeja, kao i propratne mape mogu se preuzeti na promotivnom pultu Noći muzeja u Knez Mihailovoj ulici i u Turističkoj organizaciji Beograda, smeštenoj u Biblioteci grada Beograda danas od podneva do ponoći, a na sajtu Noći muzeja bilten je dostupan za e-listanje.

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.