pozoriste_maskeZavršen 16. festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

 

Predstavljanjem radova učesnika osam umetničkih radionica i prigodnim programom danas je u Bačkoj Palanci završen je ovogodisnji, 16. festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, pod nazivom „U potrazi za smislom“.

U prethodna tri dana trajanja Festivala, jedinstvene kulturno-obrazovne manifestacije u svetu, oko 1.000 posetilaca, dece, mladih i njihovih roditelja, videlo je šest predstava pozorišta i pozorišnih grupa iz Beograda, Kikiknde i Zrenjanina.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe „Neka se igraju deca po ulici sa tvojim očima!” u okviru projekta Remix Comix

U osam umetničkih radionica (lutkarskoj, likovnoj, ekološkoj, starih zanata i drugima) učesvovalo je oko 150 mladih radiončara, a u festivalskom kampu na Dunavu izvedeni su posebni programi pod naslovom „Smislijada“.

U muzičkom programu „Talasanje“ održani su koncerti dečjih etno sastava „Iskončić“ iz Subotice i „Andesila“ iz Rume, rok veče i veče elektronske muzike, s performans na gradskom trgu izveo je poznati bubnjar Dragoljub Đuričić.

Povezana vest:  Akcija povodom Dana zaljubljenih - Zaljubi se u knjigu

I ovogodišnji Festival organizovala je istoimena nevladina organizacija (Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade), sa još nekolkoo suorganizatora i sponzora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i Skupštine opštine Bačka Palanka.