beogradizacija_1Kulturna akcija „Beogradizacija Beograda” nastavlja se u subotu

 

 

Akcija „Beogradizacija Beograda” biće nastavljena u subotu, 28. avgusta, brojnim aktivnostima i programima na teritoriji cele prestonice. Tako će volonteri pozorišta „Dadov” i kulturno-umetničkih društava „Lola”, „Abrašević” i „Krsmanović” od 9 do 11 časova na pijacama „Zeleni venac”, „Cvetkovoj”, „Palilulskoj”, „Banovo brdo” i „Banjica” razgovarati sa Beograđanima, deliti im karte za žurke na bazenima, a najstarijim sugrađanima ponuditi da im pomognu da namirnice koje su kupili odnesu do kuće.

Povezana vest:  Stajaće ovacije za Danila Trifonova u Beogradu

U parkovima Olimp i Tašmajdan, takođe od 9 do 11 časova, profesori fizičke kulture držaće besplatne časove. Za vežbače amatere obezbeđeno je i osveženje. Svi kupci koji u pekarama po gradu izrecituju javno, na licu mesta, pesme naših najvećih pesnika dobiće besplatan doručak, ali i popust na kupovinu knjiga. Na platou ispred Filozofskog fakulteta od 10 do 22 časa biće otvorena knjižara, gde će Beograđani moći da kupe knjige po neverovatno niskim cenama.

Povezana vest:  Portret jedne nezaboravne žene iza kulisa Rica pod okupacijom

Ideja organizatora je da pokaže da kultura nije samo odlazak u pozorište ili muzej, kao i da kultura nije akcija nego način života. „Beogradizacija Beograda” je projekat koji grad realizuje svake poslednje subote u mesecu na više lokacija, uz podršku Naftne industrije Srbije. Izvršni producent akcije je Omladinsko pozorište „Dadov”, koje poziva sve zainteresovane građane da svoje ideje i dalje šalju na adresu [email protected]. Najbolje će biti uvrštene u akciju.

Povezana vest:  „Magbet“ premijerno u Beogradskom dramskom pozorištu