raketoplanNa Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu Srbija osvijila šest medalja za dva dana
Na svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu koje se održava u Irigu, od 21. do 28. avgusta 2010.godine, nakon dva takmičarska dana, naša reprezentacija
osvojila je prvo mesto u klasi seniora S6A, u klasi juniora S1-A naš tim se nalazi na drugoj poziciji, dok u klasi S1B za seniore Srbija drži treće mesto.
U pojedinačnoj konkurenciji za seniore takmičar Katanić Zoran osvojio je drugo mesto u klasi S6A, a naša takmičarka Katanić Vesna u istoj klasi, u konkurenciji juniora nalazi se na trećoj poziciji. Treće mesto pripalo je i Petković Milanu u juniorskoj konkurenciji, u klasi S1-A.
Osamnaesto Svetsko prvenstvo u raketnom modelarstvu  u Irigu za seniore, organizuju  Vazduhoplovni savez Srbije i modelarski klub ”Sirmijum” iz Sremske Mitrovice. Na takmičenju učestvuje 349 takmičara iz 24 zemlje (Amerika, Kanada, Japan, Kina, Velika Britanija, Poljska, Španija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Slovačka, Češka republika, Nemačka, Rusija, Latvija, Litvanija, Belorusija, Ukrajina, Uzbekistan, Turska, Rumunija, Bugarska, Makedonija i Srbija) kao i oko 150 sudija i brojne tehničke službe.
Irig je bio domaćin i prošlogodišnjeg evropskog prvenstva za raketne modelare i tada su u konkurenciji 260 takmičara iz 16 evropskih zemalja, naši reprezentativci osvojili ukupno 12 medalja, od toga 6 zlatnih, 4 srebrne i 2 bronzane medalje.
Do kraja takmičenja ostalo je još tri dana, a od naših takmičara, evropskih prvaka očekuju se značajni rezultati.
Povezana vest:  KUGLANJE, Parovi polufinala Kupa Srbije za kuglašice i kuglaše