LogoDOB_BWDom omladine pozvao umetnike da prijave projekte za 2011.

 

Dom omladine Beograda raspisao je Konurs za nove projekte u umetnosti i kulturi, koji će biti otvoren do 20. septembra.

Dom omladine pozvao je umetnike, formalne i neformalne umetničke grupe, udruženja, asocijacije i nevladine organizacije da prijave
projekte koji afirmišu nove vrednosti u umetnosti ili nove vidove promocije kulturnih vrednosti.

Na konkursu mogu da učestvuju autori do 30 godina starosti, a pored inovativnosti, predloženi projekti biće vrednovani i s obzirom na njihovu aktuelnost, atraktivnost za mlađu publiku, profesionalnost u njihovoj realizaciji, materijalno-tehničku izvodljivost  i, posebno, s obzirom na to koliko  doprinose profilisanju Doma omladine kao kulturnog centra koji promoviše savremenu umetnost i demonstrira modernu prezentaciju kulturnih vrednosti.

Povezana vest:  Drezden Frankfurt kompanija stiže u decembru

Projekti mogu biti ograničeni na jednu umetničku disciplinu, ali i multidisciplinarni, a  što se njihovih autora i realizatora tiče, mogu biti ne samo individualni, nego i koprodukcije na nacionalnom ili međunarodnom nivou.

Izabrani projekti biće realizovani  u Domu omladine ili u odgovarajućim eksterijerima na teritoriji Beograda, a njihova priprema i realizacija ne mogu trajati duže od godinu dana. Tri najbolja projekta biće uvrštena u program  Doma omladine u 2011. godini.

Povezana vest:  Premijera mjuzik "Na slovo na slovo" pozdravljena gromoglasnim aplauzom

Rok za prijave je 20. septembar 2010.

Obrazac za prijave za konkurs mogu se preuzeti na internet adresi www.domomladine.org ili u prostorijama Doma (Makedonska 22/IV), radnim danima od 10 do 16 časova. Prijave na konkurs mogu se dostaviti poštom, na adresu: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, 11000 Beograd (sa naznakom: Konkurs za nove ideje) ili elektronskom poštom, na adresu: [email protected] (sa naslovom poruke: Konkurs za nove ideje).

Povezana vest:  Sutra počinje prodaja ulaznica za 16. Noć muzeja u Beogradu

Prispele prijave razmatraće stručna komisija, a rezultati konkursa biće objavljeni na veb-sajtu Doma omladine (www.domomladine.org) i u  štampanim medijima do 15. oktobra 2010. godine.