beadsAfrika u Beogradu

Beogradski Genex impuls hol ( pored hotela Continental) u periodu od 09. do 12.septembra 2010.godine postaće autentično AFRIČKO SELO. Upravo pod tim nazivom, u organizaciji Nevladine organizacija za umetnost i kulturni razvoj Afrike Makhaya,održaće se svojevrsna manifestacija koja će svojim raznovrsnim i bogatim sadržajem posetiocima svih uzrasta omogućiti da osete autentičan duh Afrike. Ulaz je besplatan, a najmlađe i najstarije, posebno dame, obradovaće mnoštvo izloženih predmeta koji će se samo na ovom mestu naći u prodaji. NVO Afričko selo i Makhaya  gostuju u Muzeju Afričke umetnosti 13. i 14.septembra, kada će se održati dva akademska dana uz projekcije autorizovanih filmova iz Afrike.

Povezana vest:  Čuveni muzičar Julijan Rahlin i violinistkinja Sara Mekelrevi 12. oktobra na Kolarcu

Članovi muzičke grupe Amasiko će pesmom i plesom uneti ritam koji će posetiocima stvoriti utisak da mnogobrojne izložene predmete stvarno razgledaju u Africi, a žene Afrike će na licu mesta praviti odevne  predmete, nakit i grnčariju. Slikanje na licu, veština stvaranja zvuka na bubnjevima biće dostupne i posetiocima jer su gosti iz Afrike spremni da svim zainteresovanim kroz stalne radionice prenesu svoja znanja,  Poseban spektakl predstavlja dolazak svetski poznatog i priznatog modnog kreatora David Tlale-a iz Johanesburga  koji će se po prvi put u Jugoistočnoj Evropi predstaviti glamuroznom modnom revijom. Nedelja Afrike u Beogradu će pored potpune autentičnosti sigurno biti zapamćena i po mnoštvu iznenađenja koja su nezaobilazna kada je Afrika u pitanju kao što je predstavljanje ekstremnog turizma.Celokupan program svih dešavanja nalazi se na oficijelnom sajtu www.africavillage.eu.

Povezana vest:  „Akrepski odred" Terija Pračeta u prodaji od petka

Cilj organizazora je da se kroz umetnost, kulturu, edukaciju, modu, dizajn i privrednu saradnju, na najlepši način povežu različitosti Afrike i Srbije, a da Beograd postane tradicionalno mesto ukupne privredno-kulturne i turističke saradnje i razmene između afričkog kontinenta i Jugoistične Evrope.