Klasični pisci su oduvek bili inspiracija za moderne autore, te je i Džesika Bul zamislila voljenu spisateljicu u ulozi detektiva. Roman Džejn Ostin i slučaj nesrećne šeširdžijke u izdanju Vulkan izdavaštva donosi intrigantnu kombinaciju istorijske fikcije i detektivskog žanra, istovremeno pružajući novi pogled na lik i dela Džejn Ostin.

Ova knjiga predstavlja imaginarnu priču o Džejn Ostin kao detektivki koja istražuje misteriozne događaje. Roman nudi zanimljivu perspektivu na život i dela slavne spisateljice kroz prizmu kriminalističkog zapleta.

Povezana vest:  Nepopravljivi romantik i druga otkrovenja o ljubavi

Glavna junakinja Džesike Bul možda nema takve veštine da se takmiči sa legendarnim Poaroom ili Holmsom, ali ima upornost, što znači da će učiniti sve što je u njenoj moći da razotkrije ubicu.

Kroz istragu, Džejn otkriva složene odnose i intrige u lokalnoj zajednici, dok se sukobljava s raznim likovima, od suseda do sumnjivih poslovnih ljudi. Koristeći svoju oštroumnost i analitičke sposobnosti, istražuje slučaj pun tajni.

Blistava, živahna i neverovatno pametna, Džejn Ostin je oduševljena što prisustvuje balu Harkortovih: vatromet, vino, ples, ljubav njenog života… sve je savršeno. Ali sva romantika iznenada nestaje kada u ostavi pronađu telo šeširdžijke madam Reno. Šta je ona tamo radila? I ko je mogao da počini tako grozan zločin?

Povezana vest:  Održana promocija knjiga „Priznati ono što jeste" i „Da!"

Kada policija kod Džejninog brata Džordžija pronađe nakit koji je pripadao pokojnici, za njih je slučaj rešen, a Džrodži bi mogao da završi sa omčom oko vrata. Uverena u njegovu nevinost, Džejn odlučuje da istraži lokalno društvo. Dok se suočava sa opasnostima, obmanama i skandalima među svojim prijateljima i susedima, njen spisak osumnjičenih ne prestaje da raste. Da li će na vreme otkriti istinu? Jedno je sigurno: u Hempširu ništa nije onako kako izgleda.

Povezana vest:  Predstava "MI DECA SA STANICE ZOO" 19. februara na sceni DOB-a

Za ljubitelje dela Džejn Ostin, kao i one koji uživaju u misterijama i detektivskim pričama, roman Džejn Ostin i slučaj nesrećne šeširdžijke dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.