Posle izuzetno uspešnog manga serijala „Laku noć, Punpune“, Laguna objavljuje novi manga serijal „Sani“ Taija Macumota.

Sani odavno nije u voznom stanju i, poput svake olupine, leži nepomično i propada pod uticajem vremena i atmosferskih prilika. Ovaj model fabrike automobila „Nisan“ za siročad doma „Zvezdana deca“ jedini je tračak nade. Kad uđu u njega i sednu na njegova sedišta, Sani odjednom oživi. Tada ga Haruo vozi kroz pustinju zamišljajući da je opasni revolveraš ili sa Šosukeom krstari svemirskim prostranstvima. Sei vozi poznatim ulicama koje vode prema kući…

Povezana vest:  Velika akcija na sajtu Vulkan izdavaštva u slavu pisane reči – sjajni popusti na sva izdanja!

Sani je njihov beg od stvarnosti, utočište za maštu, kakva-takva uteha od trauma: glavno mesto gde dele najskrivenije tajne.

Realistično slikajući život unutar sirotišta, odnose između napuštene dece, njihove snove, nadanja, želje, strahove, Taijo Macumoto prikazuje čvrstu vezu koja postoji među njma a koje nisu svesni, rasvetljava osećanja svakog deteta i budi u nama iskreno saosećanje i želju da svakog od ovih malih junaka čvrsto zagrlimo.

Povezana vest:  Evro Book ove godine na Sajmu knjiga u Novom Sadu

Prema rečima kritičara, teoretičara i pisca Ivana Veljkovića, „Sani“ je mnogo toga: „Paralelno je i mikrokosmos (kao priča o svetu unutar jednog sirotišta) i nanokosmos (’Nisan Sani’, auto u dvorištu sirotišta, služi kao veslo za eskapizam dece i mladih, tj. portal ka drugim svetovima i svet sam u sebi). A ujedno je i vozilo – figurativno koliko i bukvalno – koje nosi priču sa nama kao saputnicima.“

Povezana vest:  MAKEDONISSIMO za kraj 11. SOMUS-A

Prve dve epizode novog manga serijala „Sani 1“ i „Sani 2“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.